Тарас Шевченко – провісник долі України
09.03.17

Щороку в  бібліотеках  району відзначаються традиційні Шевченківські дні. Саме в цьому першому місяці весни історично склалася доля нашого славетного Кобзаря – замкнулося коло його життя: 9 березня Тарас Григорович Шевченко прийшов у цей світ, 10 – пішов у вічність… 

   Кожне слово Тараса Григоровича Шевченка ніби із сьогоднішнього дня. Читаючи   його твори  ми   осмислюємо минуле та зазираємо в майбутнє, відкриваючи  для себе нове в мудрих рядках його творчості.

  Шевченківські дні  відкрили для читачів  Великого Кобзаря, знайомого і загадкового водночас. Літературну вікторину  «Поки з неба  сонце світить,  тебе, Тарасе,  не  забуть»  провела  Надія  Мулько.

  Присутні мали змогу побачити різні видання книг Тараса Григоровича, його малюнки та познайомитися з цитатами з його творів. Бібліотекар Анастасія  Монастирська  провела змістовний огляд виставки  «Є в Шевченка народження  дата. Дати смерті в Шевченка нема».

 Проведені заходи   підтвердили, що Шевченко – явище велике і вічне. Він росте й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти та йти до його осягнення. 

123