Територіальний центр інформує
17.06.20

Територіальний центр створений для  здійснення соціального обслуговування   та  надання соціальних послуг громадянам,  які проживають у Чечельницькому районі, перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги   за   місцем проживання,   в   умовах стаціонарного тимчасового або постійного перебування.

         У територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чечельницького району діє чотири відділення, а саме: відділення соціальної допомоги вдома, відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання, відділення денного перебування,  відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.

Станом на 01.06.2020 року структурними підрозділами територіального центру  виявлено 686 осіб, які потребують соціального обслуговування, обслужено 619. Обслуговуванням охоплено 90% громадян, які отримали соціальні послуги у територіальному центрі.

          1.На період карантину відділення соціальної допомоги вдома працює згідно із затвердженим новим графіком відвідування з метою зменшення контакту соціальних робітників з потенційно вразливою категорією осіб. Соціальні робітники надають підопічним повний спектр соціальних послуг. Всі вони забезпечені захисними масками та рукавицями. Навіть в складних умовах карантину соціальні робітники продовжують працювати, відвідують одиноких громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, які перебувають вдома, забезпечують їх продуктами харчування, медикаментами, готують їжу, прибирають, допомагають оплачувати рахунки. Робітники щодня надають таку необхідну, своєчасну і ефективну допомогу усім, хто опинився у складній життєвій ситуації, своїм теплом зігрівають душі та підставляють своє плече тим, хто цього потребує, особливо зараз у такі скрутні часи. На сьогоднішній день 39 соціальних робітників обслуговують 437 громадян похилого віку та осіб з інвалідністю. Соціальним робітником та робітником з комплексного обслуговування будинків порізано та порубано 418 складометрів  дров, 35 підопічним. З початку 2020 року з відділення вибуло 39 громадян, взято на обслуговування 27 громадян. Працівниками територіального центру в телефонному режимі проводиться щоденне опитування соціальних робітників про стан здоров'я їх підопічних.

2. Відділення  стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання  розраховане на 20 ліжко-місць. Станом на сьогоднішній день у відділенні проживає 11 осіб.  З початку  року вибуло 4 громадяни. Відділення стаціонарного догляду працює в закритому режимі, не допускаючи на свою територію сторонніх осіб. Відділеннязабезпечене миючими та дезінфікуючими засобами, а обслуговуючий персонал захисними масками, резиновими рукавичками та антисептиком для рук. Тричі на день здійснюється вологе прибирання приміщень з застосуванням дезінфікуючих засобів. Також, проводиться провітрювання приміщень. Проводиться щоденний температурний скринінг працівників відділення та підопічних. У відділенні створено запас продуктів харчування. Підопічні забезпечені повноцінними харчуванням, медичним обслуговуванням, медичними масками та антисептиками для рук.

    3. Відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги обслуговує громадян незалежно від їх сімейного стану – це пенсіонери, особи з інвалідністю, ветерани війни та праці, одинокі непрацездатні громадяни та інші малозабезпечені категорії.

З  метою забезпечення  соціального захисту найбільш вразливих верств населення у період  карантину у зв’язку з коронавірусною інфекцією  COVID-19   у квітні місяці цього року  за підтримки Мінсоцполітики та мережі продуктових магазинів «АТБ» благодійно виділено 443 продуктові набори для підтримки людей похилого віку. Працівниками територіального центру кожному підопічному було вручено продуктовий набір особисто та зроблено фото про вручення набору.

Також до Дня Великодня  директором ТОВ АФ «Україна - О» Федчишеним М.О  для 34 жителів с.Каташин та Жабокричка, яких обслуговують соціальні робітники  виділено паски в кількості 68 штук по 2шт.кожному  на суму 2380 грн.

У травні місяці 2020 року  територіальний центр отримав від Ямпільського районного благодійного фонду « Юлія»  ТМЦ, а саме: продукти харчування, ліжка б/у та матраци. Продукти харчування було роздано 52 громадянам похилого віку по смт. Чечельник, а ліжка і матраци передано  у відділення стаціонарного догляду. 

      4.Відділення денного перебування . У даному відділенні на обліку знаходиться  129 осіб.  На базі цього відділення  працівники територіального центру прагнуть зацікавити якомога ширше коло відвідувачів, навчити їх долати труднощі, а головне любити й цінувати себе в будь – якому віці. У зв’язку з коронавірусною хворобою  всі заходи у цьому відділенні були відмінені.

         Основною метою  нашої діяльності це допомогти отримувачам послуг, їх сім’ям та родичам справитися з соціальними, економічними проблемами та труднощами, пов'язаними з оточуючим середовищем, зберегти незалежність і можливість жити в громаді нормальним життям настільки, наскільки це можливо.

Ірина Малик,

завідувач відділення соціальної допомоги вдома територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чечельницького району

 
 
123