Територіальний центр - про проведену роботу у 2016 р.
05.01.17

Станом на  01.01.2017 р. у тер центрі кількість працюючих складає 59 працівників, із них 42соціальних робітники. Безпосередньо обслуговують одиноких непрацездатних громадян на дому – 41чол.

            Чисельність виявлених  осіб, які потребують обслуговування 1045громадян, фактично надано обслуговування з початку року 835-ти.

            При  територіальному  центрі є 4 структурних підрозділи:

-  відділення  соціальної  допомоги  вдомаВ даний час соціальними робітниками  обслуговується  487 одиноких непрацездатних громадяни. Навантаження на одного  соціального  робітника складає 11-12 громадян.  Згідно поданих заяв, соціальним робітником та робітником з комплексного обслуговування та ремонту будинків порізано  та порубано 684 складометри дров, 59-ти громадянам.

-  відділення  організації надання адресної натуральної та грошової допомоги(надано допомогу 599 громадянам).

Протягом 2016 року територіальним центром спільно з сільськогосподарськими товариствами, приватними підприємцями району, Товариством Червоного Хреста та іншими підприємствами, установами та організаціями було надано допомоги продуктовими та господарськими товарами 567 громадянам в сумі 43302,3 грн., та грошову допомогу 62 громадянам на загальну суму 25523,7 грн.

Дана благодійна  допомога  була надана  до Дня Великодня, Дня Перемоги

9 Травня, Міжнародного дня людей похилого віку та Дня інваліда. Допомогу отримали громадяни похилого віку, інваліди та інша категорія громадян, які цього потребували.

- відділення стаціонарного догляду (виявлених 21 громадянин,  який потребує догляду, фактично проведено обслуговування 19-ти).  Станом на 01.01.2017 року у відділенні проживає 11 громадян. З початку року померло  8. Люди, які проживають у відділенні стаціонарного догляду одержують  необхідні їм соціальні послуги та, відповідно до встановлених норм, забезпечуються: житлом, постільною білизною, м’яким та твердим інвентарем, столовим посудом, раціональним чотирьохразовим харчуванням, у тому числі з урахуванням віку і стану здоров’я , у межах натуральних норм харчування, цілодобовим  медичним обслуговуванням, комунально-побутовим обслуговуванням.   

- Відділення денного перебування (чисельність виявлених осіб, які потребують даних послуг - 133, всі отримали допомогу). З початку 2016 року з відділення вибуло чотири громадяни. Відділенням денного перебування надаються послуги по вимірюванню артеріального тиску громадянам похилого віку та інвалідам, проводяться зустрічі з людьми похилого віку, які частково втратили здатність до самообслуговування з метою усунення обмежень життєдіяльності, підтримки соціальної незалежності, навчання трудовим навичкам, проведення лекцій, зустрічей, бесід, створення самодіяльних художніх колективів та гуртків.  Такі зустрічі були проведені в 14 селах Чечельницького району.

            При територіальному центрі створений пункт прокату технічних засобів реабілітації. З початку 2016 року в територіальний центр звернулося восьмеро громадян, яким було видано дані засоби на прокат.

Центром  згідно плану роботи  проводились робочі  наради з працівниками, проводились інструктажі по пожежній безпеці та охороні праці.

          Терцентром проводились  обстеження матеріально – побутових умов проживання ветеранів війни, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян  з метою вивчення їх потреб у наданні соціальних послуг та надання відповідної допомоги. Надається допомога соціальними робітниками в оформленні документів на санаторно-курортне лікування, влаштування в будинки-інтернати для пристарілих та інвалідів. Вирішуються питання за дорученням одиноких непрацездатних громадян в усіх державних , громадських та інших установах і організаціях , контролю за наданням встановлених пільг.

Також проводиться замовлення та своєчасний контроль за якісним наданням послуг підприємствами торгівлі, товариствами, службами житлового господарства, охорони здоров’я та іншими. Встановлюються і підтримуються зв’язки  з організаціями, підприємствами для надання шефської допомоги одиноким непрацездатним громадянам.

             Проводиться прийом громадян при територіальному центрі.

             Перевіряється робота соціальних робітників по селах.

123