Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) інформує:
25.04.16

 

        За інформацією територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чечельницького району  про роботу за І квартал 2016 року станом на  01.04.2016р. всього ставок 58.75, фактична кількість працівників 60, працюють 42 соціальних робітники, отримують 42 ставки. Тих, які безпосередньо обслуговують одиноких непрацездатних громадян на дому – 41чол.
            Чисельність виявлених  осіб, які потребують обслуговування 1131 громадянин, фактично обслужено з початку року 657 громадян.
            При  територіальному  центрі  є:
-  відділення  соціальної  допомоги  вдома(чисельність виявлених осіб 878  громадян, фактично обслужено  525). Соціальними робітниками  обслуговується  492одиноких непрацездатних громадяни. Навантаження на одного  соціального  робітника складає 12 громадян.  Згідно поданих заяв, соціальним робітником  порізано та порубано 147 складометрів дров, 13 підопічним. Протягом  3-х місяців 2016 року померло  та вибуло по тій чи іншій  причині  33 громадяни.
-  відділення  організації надання адресної натуральної та грошової допомоги (чисельність виявлених осіб становить 99 громадян).
 - відділення стаціонарного догляду   для постійного або тимчасового проживання  громадян похилого віку та інвалідів (районна соціальна лікарня «Милосердя» (чисельність виявлених осіб  17 громадяни,  фактично обслужено 15).  Станом на 01.04.2016 року у відділенні проживає 15 громадян.  У стаціонарному відділенні громадяни одержують  необхідні їм соціальні послуги та відповідно до встановлених норм забезпечуються: житлом , постільною білизною , м»яким та твердим інвентарем, столовим посудом, раціональним чотирьохразовим харчуванням, у тому числі з урахуванням віку і стану здоров»я , у межах натуральних норм харчування, цілодобовим  медичним обслуговуванням, комунально-побутовим обслуговуванням.
- Відділення денного перебування (чисельність виявлених осіб 117, фактично обслужено  117). З початку року з відділення вибуло двоє громадян (вибули в інший район на постійне проживання). Відділенням денного перебування надаються послуги по вимірюванню артеріального тиску  громадянам похилого віку та інвалідам, проводяться зустрічі з людьми похилого віку, інвалідами, які частково втратили здатність до самообслуговування з метою усунення обмежень життєдіяльності, підтримки соціальної незалежності, навчання трудовим навичкам, проведення лекцій, зустрічей, бесід, створення самодіяльних художніх колективів та гуртків.  
            При територіальному центрі створений пункт прокату технічних засобів реабілітації. З початку року в територіальний центр звернулося четверо громадян, яким було надано інвалідні візки на прокат.
           Загальна характеристика матеріально – технічної бази територіального центру – задовільна.
         Територіальним центром  згідно плану роботи  проводились робочі  наради з працівниками територіального центру.
           Територіальним центром проводились  обстеження матеріально – побутових умов проживання ветеранів війни, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян  з метою вивчення їх потреб у наданні соціальних послуг та надання відповідної допомоги.   
           Робота по наданню послуг одиноким непрацездатним громадянам продовжується.        
           Проводиться замовлення та своєчасний контроль за якісним наданням послуг підприємствами торгівлі , товариствами , службами житлового господарства , охорони здоров’я та іншими.
             Встановлюються і підтримуються зв’язки  з організаціями , підприємствами для надання шефської допомоги одиноким непрацездатним громадянам.
             Надається допомога соціальним робітникам в оформленні документів на санаторно-курортне лікування , влаштування в будинки-інтернати для пристарілих та інвалідів .
              Вирішуються питання за дорученням одиноких непрацездатних громадян в усіх державних , громадських та інших установах і організаціях , контролю за наданням встановлених пільг.
              Проводиться прийом громадян при територіальному центрі .
              Перевіряється робота соціальних робітників по селах .

 

 

 

 

123