Всеукраїнський тиждень права - 2017
13.10.17

Відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації Сергія Пустового «Про проведення в районі у 2017 році Всеукраїнського тижня права»затверджено план заходів з проведення в районі протягом листопада-грудня Всеукраїнського тижня права.

Планом передбачено проведення у навчальних закладах району Всеукраїнський урок “Права людини” з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

Чечельницьким бюро правової допомоги організувати навчання, лекції, бесіди з питань реалізації і захисту прав людини з метою підвищення загального рівня правової культури та набуття громадянами необхідного рівня правових знань з працівниками підприємств, установ та організацій.

Організаційним відділом апарату райдержадміністрації, відділ освіти райдержадміністрації організувати семінари, зустрічі за круглим столом, дискусії, майстер-класи провідних юристів, присвячені проблематиці прав людини, захисту прав учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб, за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, політичних партій, народних депутатів України, діячів науки і культури.

Забезпечити виступи у засобах масової інформації з питань реалізації і захисту прав людини, у тому числі учасників антитерористичної операції, членів їх сімей, внутрішньо переміщених осіб та постраждалих внаслідок зазначеної операції.

Відділами освіти, культури та туризму райдержадміністрації - проведення книжкових виставок, презентацій видань про права людини та іншої літератури правового змісту, ознайомлення з матеріалами, представленими на них; оформлення у військових частинах, навчальних закладах, закладах культури, інших установах та організаціях тематичних стендів.

Організувати та провести у навчальних закладах, закладах культури, тематичні заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру (лекції, бесіди, зустрічі за круглим столом, правові конкурси, ігри, змагання тощо).

Забезпечити через мережу громадських приймалень надання безоплатної правової допомоги населенню з питань реалізації і захисту прав людини.

Організувати розміщення на офіційних веб - сайтах інформаційних банерів та їх наповнення матеріалами, що стосуються проведення Всеукраїнського тижня права.

Сприяти широкому висвітленню в засобах масової інформації заходів з проведення Всеукраїнського тижня права.

123