Тиждень права
09.12.16

   Права́ людини — це природні можливості громадянина, що забезпечують його життя, людську гідність і свободу діяльності у всіх сферах суспільного життя. Права людини мають природну сутність і є невід'ємними від індивіда, вони позатериторіальні і позанаціональні, існують незалежно від закріплення в законодавчих актах держави, є об'єктом міжнародно-правового регулювання та захисту. Нормативно-правові гарантії основних прав і свобод людини і громадянина представлені системою норм конституційного права, що встановлюють і закріплюють основні права і свободи, визначають принципи та шляхи їх реалізації. Нормативні гарантії знаходять своє об'єктивне відображення в системі чинного законодавства України у сфері прав і свобод людини і громадянина, а саме — в Конституції України, законах України та підзаконних нормативно-правових актах.

    В рамках Всеукраїнського Тижня права, який проводиться в бібліотеках  організовано та проведено цикли різноманітних інформаційно – правових заходів різних форм.

      Бібліотекарі Мулько Н.А. і Монастирська А.С.,  бібліотекарі центральної районної бібліотеки запросили своїх користувачів переглянути постійнодіючу   виставку „Законодавство України” з розділами  «Нове в законодавстві України, «Від правил - до права», «Правову освіту – населенню», «Жити у правовому полі», До уваги відвідувачів  перегляд літератури  «Життя  громадянина зобов’язує»      

  Проведення масових заходів, індивідуального спілкування та бесіди посприяли покращенню обізнаності користувачів та відвідувачів бібліотек щодо прав людини та покращення правової освіти населення.

      

123