Тренінг для представників органів місцевого самоврядування
28.04.16

Українська асоціація районних та обласних рад,постійно спілкуючись зі своїми членами,виявила тенденцію, що великій кількості представників органів місцевого самоврядування потрібне ретельне тлумачення законодавчих процесів, що сьогодні відбуваються та наслідків, які вони за собою тягнуть.

З метою підвищення професійного рівня посадових осіб районних та обласних рад – членів Асоціації команда Ресурсного центру провела тренінг в Одесі, який відвідали представники п’яти регіонів: Вінницької, Миколаївської, Херсонської, Хмельницької та Одеської області. Слухачем тренінгу з подальшим отриманням відповідного сертифікату стала заступник голови Чечельницької  районної ради Наталія Крук.

Програма заходу була запланована таким чином, щоб максимально зосередитись на найбільш проблемних питаннях, які були окреслені самими членами Асоціації, включаючи організаційно-правову та кадрову роботу, антикорупційне законодавство та залучення коштів під регіональні та місцеві проекти.

У 2015 році відбулися вибори до органів місцевого самоврядування. Прийшли нові обличчя, які ще не встигли вглибитися в роботу. Вони зштовхнулись з великим масивом нової інформації з якою потрібно працювати та знати як себе вести у тій чи іншій обставині. Тому особливий акцент Асоціації зробила на правовій тематиці, розробивши своєрідну методику навчання учасників. Були впровадженні елементи ділової гри, на яких моделювалися різні ситуації і таким чином пояснювались різні тонкощі правового характеру.

       

 

123