Тренінги для громад «Спільне планування» та «Управління громадами»

28 травня координатором Вінницького обласного підрозділу впровадження спільного  Проекту  ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ» Наталією Карпенко було проведено тренінг для громад Чечельницького району по ефективному управлінню організацій громад та можливостях їх розвитку. У тренінгу приймали участь заступник голови районної ради Гук П.І., координатор Чечельницького районного ресурсного центру розвитку громад  Кривіцька І.О., голови Чечельницької селищної та сільських рад  Рогізки, Стратіївки, Вербки, голови та актив громадських організацій.

Координатор Наталія Карпенко ознайомила учасників тренінгу з формами існування об’єднань громадян, структурою громадських організацій, управлінням громадою, роль  жителів громади у вирішенні  спільних проблем, про лідерство у суспільстві. Також присутні ознайомились із спільним плануванням, його змістом, етапами, загальними принципами та перевагами спільного планування.

Вимоги сьогодення показують, що тільки активна життєва позиція громади дає її членам можливість розвиватися, відстоювати спільні інтереси.Використовуючи існуючі можливості громад, можна досягти покращення умов життя в цілому та добробуту кожної  людини окремо.

Н.Карпенко ознайомила присутніх з документацією, необхідною для функціонування громадської організації, обліком надходження та використання коштів, надала корисні поради щодо прийому іноземної делегації , донорських чи партнерських візитів.

За результатами тренінгу громади  визначили сім порад успішності:

1.Вірити в себе!

2.Працювати разом з людьми і для людей!

3.Навчатися та наполегливо працювати!

4.Щиро бажати покращити своє життя!

5.Дати можливість людям відчути себе господарями!

6.Всі рішення приймати відкрито!

7.Кожна велика справа починається з ініціативи!

Тож бажаємо всім займати активну життєву позицію в своїй громаді і тоді ви обов’язково досягнете успіху.