Триває підготовка до сесії районної ради
18.12.19

В ході підготовки до пленарного засідання 27 сесії районної ради 7 скликання 18 грудня 2019 року відбулося спільне засідання президії і постійних комісій  районної ради. В засіданні, яке провів голова районної ради Сергій П'яніщук , взяли участь депутати районної ради , запрошені : заступник голови райдержадміністрації  Ольга Беседа, начальник фінансового управління райдержадміністрації Ніна Решетник, начальник відділу освіти Галина Деменчук, головний лікар КНП «Чечельницький ЦПМСД»  Віктор Коваль та начальник відділу міжнародного  співробітництва та регіонального  розвитку райдержадміністрації  Марія Скоцеляс, працівники виконавчого апарату районної ради.

З Програмою економічного і соціального розвитку Чечельницького району на 2020 рік коротко ознайомила депутатів начальник відділу міжнародного  співробітництва та регіонального  розвитку райдержадміністрації  Марія Скоцеляс. Перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Савчук зазначив, що з Програмою економічного і соціального розвитку Чечельницького району на 2020 рік  пов'язані всі інші Програми, що стосуються економічного розвитку та соціальної сфери.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Галина Деменчук доповіла з  питань в галузі освіти. Актуальними питаннями були  харчування учнів та повноцінне функціонування  затверджених опорних шкіл.

На спільному засіданні комісій  начальник фінансового управління райдержадміністрації Ніна Решетник доповідала про формування районного бюджету на 2020 рік , який розроблений на основі норм Бюджетного і  Податкового  кодексів України та з урахуванням  Закону України „Про Державний бюджет на 2020 рік", інших законодавчих актів.

З метою збалансування бюджету та упорядкування сфери видатків, виходячи із обмежених можливостей ресурсної частини бюджету видаткова частина проєкту бюджету на 2020 рік є обмеженою та спрямована на вкрай нагальні потреби.

По завершенню обговорення депутати рекомендували проєкт рішення «Про районний бюджет на 2020 рік» винести на розгляд пленарного засідання сесії районної ради.

Сергій П'яніщук поінформував присутніх про  Програми, які виноситимуться на розгляд сесії, а саме :

- Програму підтримки фізичних осіб, що надають соціальні послуги громадянам Чечельницького району на 2020 рік;

- Програму забезпечення виконання Чечельницькою районною державною адміністрацією повноважень, делегованих Чечельницькою районною радою на 2020-2022 роки та внесення змін до уже діючих  :

- районної Програми соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської  катастрофи, пенсіонерів та незахищених верств населення Чечельницького району на 2018-2022 роки;

- районної Програми фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Чечельницька центральна районна лікарня» Чечельницької районної ради Вінницької області  на 2019-2021 роки;

- районної комплексної Програми забезпечення розвитку і надання інформаційних послуг населенню району .

Депутати розглянули ще  ряд питань: 

- Про умови оплати праці працівників комунальної установи «Чечельницький районний трудовий архів»;

- Про затвердження передавального акту КЗ «Бондурівська СЗШ І-ІІІ ст.» до КЗ «Бондурівська СЗШ І-ІІ ст.»;

- Про внесення змін до рішення 17 сесії  Чечельницької районної ради 5 скликання від 30.09.2009 року № 247 «Про методику розрахунку і порядок використання плати за оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад району»;

- Про оплату праці голови та заступника голови Чечельницької районної ради;

- Про надання дозволу на списання майна, що обліковується на балансі Чечельницької районної ради; 

- Про внесення змін до рішення  26 сесії Чечельницької районної ради 7 скликання від 26 листопада 2019 року № 553 «Про втрату чинності рішення  21 сесії районної ради 6 скликання від 23 вересня 2014 року № 286»;

- Про зняття з контролю рішень Чечельницької районної ради;

- Про план роботи Чечельницької районної ради7 скликання на 2020 рік;

- Про затвердження Плану діяльності Чечельницької районної ради  з підготовки проєктів регуляторних актів на 2020 рік;

Загалом депутати спрацювали злагоджено та продуктивно.

123