Твоє життя- твій вибір
21.02.19

Своєчасна профорієнтаційна робота з учнівською молоддю щодо допомоги у виборі майбутньої професійної діяльності на сьогодні є основою запобігання молодіжного безробіття та розвитку трудового потенціалу країни.

        Одним з основних напрямків діяльності служби зайнятості є проведення профорієнтаційної роботи з молоддю. Мета цієї роботи – перш за все інформування учнів про ринок праці, світ професій та допомога фахівців при визначенні майбутнього фаху. 
          20 лютого провідний фахівець з профорієнтації Чечельницької районної філії Вінницького ОЦЗ зустрілася з учнівською молоддю  КЗ « Олгопільська СЗШ І – ІІІ ст..». Алла Овчар  розповіла  учням про послуги які надає служба зайнятості, а також ознайомила старшокласників із психодіагностичними методиками, зокрема платформою «Моя професія: консультаційна мережа», та важливістю свідомого підходу до професійного самовизначення.
         Наступним та головним етапом проведення уроку була розповідь про умови правильного вибору професії, адже проблема вибору професії завжди була актуальною і тим більше, залишається такою в сучасних умовах. Учні розглядали формулу вибору професії «Хочу-Можу-Треба» та зміст її складових, знайомилися з професіями та спеціальностями, що користуються попитом на ринку праці в умовах сьогодення, вагоме місце серед яких займають саме робітничі професії (    хто володіє  робітничими професіями , ніколи не залишаться без роботи, тому що вони є завжди затребувані і конкурентоспроможні на ринку праці, а отже мають стабільний дохід). Акцент був зроблений на перевагах легального працевлаштування. 
 Бажаючі відповіли на запитання „Опитувальника самооцінки” з метою визначення  найприйнятнішого  для себе  типу  професій. По завершенню уроку всі отримали інформаційні матеріали( « Навігатор вибору професії»).

123