У Чечельницькому районі відбулись заходи до Дня Соборності України

22 січня згідно Указу Президента України Петра Олексійовича Порошенка  відновлено назву  Дня Соборності України, який символізує знакову для українців подію - проголошення  Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. У цей день по всій Україні проходять заходи,направлені на консолідацію суспільства, громадських, політичних організацій, широке впровадження української національної ідеї в процес державотворення, виховання в громадян почуття патріотизму та гордості за свою державу.
З нагоди пам’ятної дати у залі засідань Чечельницького адмінбудинку відбулись урочисті заходи за участю керівництва району, представників управлінь, відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, широкого кола громадськості, ЗМІ району.
З вітальним словом до всіх присутніх звернувся голова Чечельницької районної ради Сергій Шепітко, який відзначив, що в сьогоднішній непростий час тема соборності звучить по-особливому і потрібно максимальне єднання усього українського народу задля миру і спокою в нашій державі.
Керівництвом району було вручено Почесну грамоту райдержадміністрації та районної ради депутату районної ради, учаснику Революції Гідності  Валентину Воліковському та письменнику, нашому земляку  із с. Тартак Павлу Чернієвському. Також у м. Вінниці із рук обласного керівництва грамоту облдержадміністрації і обласної ради отримала керівник народного хорового колективу СТОВ  АФ «Ольгопіль» Валентина Дорош.
          З нагоди урочистостей до Дня Соборності України була представлена тематична книжкова виставка, організована працівниками  центральної районної бібліотеки та яскрава концертна програма, підготовлена творчими  аматорськими колективами РБК.