У Чечельнику відбулись заходи з нагоди Дня захисника України

Сьогодні, 13 жовтня 2015 року, в селищі Чечельник відбулись урочистості з нагоди відзначення державного свята – Дня захисника України, на виконання відповідного Указу Президента Петра Порошенка. Святкові заходи розпочались в районному будинку культури за участю керівництва району, представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, духовенства, учасників бойових дій під час Другої світової війни та в зоні антитерористичної операції, жителів району, ЗМІ.
В фойє РБК усі присутні мали змогу ознайомитись із експонатами, стендами про учасників АТО майже з усіх громад району, книгами, іншими матеріалами тематичних виставок «Вони захищали свободу та незалежність України»
Офіційна частина заходу розпочалась звучанням Державного Гімну України, після чого слово для виступу було надано голові районної державної адміністрації  Пустовому С.М., який, привітавши усіх із державним святом – Днем захисника України, відзначив, що цьогоріч свято відзначається вперше, замість відзначення 23 лютого Дня захисника Вітчизни. При цьому, Сергій Михайлович процитував слова Президента України Петра Порошенка : «Україна більше ніколи не відзначатиме це свято за військово-історичним календарем сусідньої країни – 23 лютого. Ми будемо шанувати захисників своєї  Батьківщини, а не чужої!». Голова райдержадміністрації висловив вдячність як ветеранам Другої світової, які  воювали за свою землю, так і Героям сьогодення – українським солдатам, славним спадкоємцям ветеранів Другої світової війни, які боронять державу від зазіхань північного сусіда-агресора. «Ми вшановуємо всіх героїв, хто віддав життя за свободу,  незалежність  України. Незагоєною раною в серці кожного з нас імена земляків: Халуса Руслана Петровича, Кифоренка Бориса Борисовича, Черкасова Володимира Юрійовича, Коротана Сергія Віталійовича, Сівкова Євгена Григоровича, що полягли за збереження територіальної  цілісності нашої держави», - зазначив очільник району. Всіх загиблих захисників України було вшановано хвилиною мовчання.
Із промовою до своїх побратимів – учасників антитерористичної операції на Сході країни, звернувся Юрій Онопольський – голова новоствореної громадської організації «Чечельницька районнаспілка ветеранів АТО», та військовий комісар районного комісаріату Віталій Руцький.
 Після офіційної частини урочистостей всім присутнім була представлена тематична концертна програма «Кетягом червоної калини вам вклоняється земля…», за участі культосвітніх працівників району.
Завершився захід урочистим покладанням квітів до могил загиблих захисників України на центральному кладовищі селища та спільним поминальним молебнем священників православної та римо-католицької конфесій.