У Чечельнику відзначили День захисника України
11.10.19

Сьогодні, 11 жовтня, в приміщені районного будинку культури відбулися урочистості з нагоди відзначення в районі Дня захисника України.

День захисника України, який відзначається відповідно до Указу Президента України від 14 жовтня 2014 року №806/2014 «Про День захисника України», – це свято усіх, хто покликаний захищати свою Батьківщину, а також нагода згадати історичні перемоги попередніх поколінь, які своїми бойовими звершеннями здобували та відстоювали свободу та незалежність України.

В урочистостях взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Пустовий, голова районної ради Сергій П’яніщук, військовослужбовці Збройних сил України, учасники антитерористичної операції та Операції об’єднаних Сил на сході України, волонтери, громадськість.

«В цей день ми ушановуємо захисників України, козаків і воїнів Української Повстанської Армії, які боролися за волю. Ми зобов’язані пам’ятати ціну нашої незалежності.  Як і наші предки українці  сьогодні захищають кордони України.  Я дякую всім, хто в такий відповідальний для держави період став до лав захисників рідної землі: військовослужбовцям, добровольцям, волонтерам, усім тим, хто допомагав і продовжує надавати допомогу у зоні ООС. Здоров’я вам, миру, сімейного затишку та добра!», – зазначив голова райдержадміністрації Сергій Пустовий.

Як зазначив голова районної ради Сергій П’яніщук, це свято з «гірким присмаком», адже щодня Україна втрачає кращих синів і дочок.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять полеглих захисників України.

З нагоди відзначення в районі Дня захисника України учасникам антитерористичної операції на сході України Станіславу Войтовичу і Миколі Туранському вручили Почесні грамоти облдержадміністрації та обласної Ради з виплатою грошової винагороди.

Окрім того, за значний внесок в організацію та надання всебічної допомоги ГО «Чечельницька районна спілка ветеранів АТО» та активну громадську позицію відзначили Подяками Спілки:

-       Василя Голоднюка, сільського голову с.Луги»;

-       Михайла Федчишена, директора ТОВ «Україна-О»;

-       Андрія Стащенка, голову ФГ «Гулове»;

-       Романа Гончаренка, директора СТОВ «АФ «Вербка»;

-       Сергія Білика, голову ФГ «Демівка Агро»;

-       Тараса Бендерука, голову ФГ «Золота нива-Т»;

-       Віталія Демченка, сільського голову с.Тартак..

Завершилися урочистості святковим концертом за участю кращих співаків, самодіяльних колективів, гуртів та ансамблів Чечельниччини.

 

123