У Любомирці дітей харчують безкоштовно, -
15.01.18

у цьому пересвідчилися голова райдержадміністрації Сергій Пустовий, голова районної ради Сергій П’яніщук, заступник голови РДА Ольга Беседа, керівники структурних підрозділів РДА, які 11 січня побували із робочим візитом у Любомирській громаді. В ході співбесіди з головою Любомирської сільської ради Леонідом Дзиговським, Сергій Михайлович зазначив: «Сьогодні головним є питання наповнення місцевого бюджету, раціональне використання земельних і фінансових ресурсів та окреслення шляхів реалізації завдань соціально-економічного розвитку територіальної громади».

За 2017 рік  до загального фонду сільського бюджету  надійшло майже 1 млн. 125 тис.грн. Власних  доходів мобілізовано в сумі майже 1 млн. 40 тис.грн, що становить 100,9% плану, затвердженого органами місцевого самоврядування. Додатково понад план одержано  9,4 тис.грн.

       План на 2018 рік по власних доходах загального фонду визначено в сумі майже 1 млн. 130 тис.грн.

       Основну частину надходжень загального фонду становить плата за землю, так за 2017 рік надходження по даному податку склали  469,3 тис.грн. План на 2018 рік - 520,0 тис.грн, темп росту становить 110,8% планових призначень. Єдиного податку за минулий рік одержано в сумі 515,8 тис.грн, план 2018 року -  600,0 тис.грн, що становить  106,7 % до фактичних надходжень 2017 року.

     За 2017 рік проведено видатків на загальну суму майже 1 млн. 385 тис.грн, з них: заклад   культури - 401,4 тис.грн, на соціальний захист - 17,4 тис.грн, на благоустрій села - 152,2 тис.грн, оплата за електроенергію по  вуличному  освітленню - 12,0 тис.грн, на утримання доріг -   57,3 тис.грн та інші.

Затверджений план по видатках на 2018 рік по загальному фонду майже 1 млн. 140 тис.грн, в т.ч.:

- на сільську раду - 668,7 тис.грн;

- на культуру  - 379,6 тис.грн;

- на соціальний захист населення  - 10,0 тис.грн;

- на благоустрій села - 16,8 тис.грн;

- на дороги - 100,0 тис.грн;

- інші субвенції - 64,0 тис.грн.

Після співбесіди із головою сільської ради, секретарем та бухгалтером, керівники району відвідали Любомирську школу, музей та дошкільний навчальний заклад. Для дітей створено всі умови для навчання і відпочинку: тепло і затишно, придбано нові меблі і встановлено дитячий ігровий майданчик, замінено вікна на сучасні склопакети. Що ж до харчування, то Леонід Олександрович зазначив, що сільська рада, депутатський корпус та меценати єдині у своєму рішенні, щодо забезпечення безкоштовного харчування всіх учнів та дошкільнят. Батьківська плата за харчування не утримується.

               

Як і в кожному селі, проблеми є і з ремонтом об’єктів соціально-культурної сфери, і з ремонтом доріг. Жаліються любомирчани і на телефонний зв’язок та поганий зв’язок із мобільними операторами. Голова райдержадміністрації запропонував підготувати письмове звернення до керівництва ПАТ «Укртелеком».

 Відвідуючи сільський будинок культури і бібліотеку, голова районної ради Сергій П’яніщук зазначив, що оскільки бюджету села не під силу впоратися із капітальним ремонтом споруди, то слід громаді брати участь у конкурсах на здобуття грантів.  

   

Приємно було побувати у медичному закладі с.Любомирка. Завідуючий ФАПом Віктор Бенера  вдало поєднує службові обов’язки із громадською діяльністю. Віктор Васильович – депутат районної ради, тож односельчани дякують за лікування і за турботу про громаду. В закладі проведено ремонти і тепло.

   

Ми забезпечили освітлення абсолютно всіх вулиць нашого села. Залишалась без освітлення тільки дорога через греблю. У минулому році ця проблема вирішена. Вночі у Любомирці не можливо заблукати, - посміхається сільський голова.

123