У рамках відзначення 201-річниці від дня народження Тараса Шевченка

 

У рамках відзначення 201-річниці від дня народження Тараса Шевченка відбулась мистецько-освітня програма «Шевченкознавці»


В приміщення Вінницького обласного художнього музею відбулась мистецько-освітня програма «Шевченкознавці», присвячена відзначенню 201-річниці від дня народження Тараса Шевченка, українського поета, художника, мислителя, яка проводилась у форматі брейн-рингу.

В змаганні взяли участь учні 9 та 11 класів Вінницького технічного ліцею, які неодноразово ставали учасниками обласних та міських конкурсів на шевченківську тематику. Учасники були розділені на дві команди «Шевченківські діти» та «Юні кобзарі».

Метою інтерактивного заходу є сприяння усвідомленню учнівською аудиторією значення творчості поета для української та освітньої культури. А також сприяє розвитку пам’яті, допитливості, пізнавальних інтересів, самоосвітніх умінь та навичок, культури логічного й абстрактного мислення, вміння узагальнювати, доводити власні думки.

Учасники мали змогу згадати основні віхи життя Тараса Шевченка, який був патріотом українського народу, висловити власну точку зору на творчість Кобзаря та його роль в історії сучасної України.

Програмою проекту було передбачено шість конкурсних турів: «Експрес – опитування», « Декламування», «Відгадай картину» та інші, присвячених Тарасу Шевченкові – митцю, художнику, філософу. Також усі присутні мали змогу переглянути фільм «Обличчя української історії Тараса Шевченка». Перемогла команда «Юних Кобзарів», які набрали більшу кількість балів.

Усі присутні та учасники брей-рингу отримали масу задоволень від змагань, а також зміцнили командний дух і переконались, що спадщина Великого Кобзаря належить до вічно живих явищ світової культури.

Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю ОДА