У соціальних ініціативах Глави держави "Діти - майбутнє України"

У соціальних ініціативах Глави держави «Діти – майбутнє України» особлива увага приділяється мережі позашкільних навчальних закладів

На цьому під час щотижневої апаратної наради наголосив голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан.
Заступник голови ОДА Любов Спірідонова нагадала учасникам наради, що 2013 рік в Україні оголошено Роком дитячої творчості.
«В області діють 62 позашкільні заклади (в галузі освіти), – повідомила Любов Спірідонова. – 61 тисяча дітей відвідує гуртки і студії цих закладів. У порівнянні з 2012 роком кількість їх вихованців зросла на 12%. Усіма позашкільними закладами (які діють не лише в галузі освіти, а й у галузі культури і спорту) охоплено 114 тисяч дітей (майже 76%). Це один з найкращих показників в Україні. На фінансування діяльності позашкільних закладів в області цього року виділено 43 млн. грн. Ця сума останніми роками щороку зростала на 10%.
За 10 місяців позашкільні заклади області взяли участь у 89 всеукраїнських конкурсах і привезли 189 перемог. Дуже важливо, щоб ми зберегли динаміку розвитку позашкільної освіти, адже це не просто заповнене дозвілля, а сприяння гармонійному розвитку дітей, їх профорієнтації, а також зменшенню кількості правопорушень серед неповнолітніх».