У співпраці із службою зайнятості є переваги
21.09.20

Якщо ви роботодавець і у вас постало питання де знайти працівників і з чого почати?

Ну що ж, тут є, як мінімум, два варіанти. Це може бути самостійний пошук або за допомогою посередницьких структур. До останніх належить і державна служба зайнятості.

Якщо ви обираєте перший варіант, то вам доведеться зробити принаймні три кроки.

Крок перший – розповсюдження інформації про вакансію серед найширшого кола шукачів роботи. Для цього можна розмістити вакансію на власному сайті, подати оголошення у засоби масової інформації, звернутися до сайтів пошуку роботи. Але це певні фінансові витрати.

Крок другий – пошук претендентів на роботу та проведення з ними співбесід.

Крок третій – належне оформлення трудових відносин, що є гарантією соціального захисту для найманих працівників та стабільної роботи підприємств.

Якщо ви обираєте другий варіант та плануєте довірити підбір персоналу посередницьким структурам, то тут знову постане питання грошових затрат. За послуги кадрових агентств доведеться платити чималі кошти, тоді як Вінницька обласна служба зайнятості співпрацюватиме з вами безкоштовно. Тут здійснюється підбір персоналу на засадах рекрутингу, тобто на повному ринку праці.

Отже, щоб не витрачати час і кошти, радимо пройти три кроки із державною службою зайнятості.

По-перше, до центру зайнятості приходити не обов’язково. Подати вакансію можна і через електронний кабінет роботодавця: https://vin.dcz.gov.ua/cabinet. Інформація про вакансію буде розміщена в базі даних вакансій, на сайті служби, на інформаційних стендах, а також оперативно поширена у соціальних мережах.

По-друге, у разі співпраці зі службою зайнятості, організацію пошуку претендентів на роботу та проведення з ними співбесід візьмуть на себе її фахівці. Працівники служби зайнятості опрацюють базу шукачів роботи та їх резюме, організують міні-ярмарок вакансій, допоможуть у проведенні співбесіди, в тому числі і онлайн.

По-третє, вам залишається належним чином оформити трудові відносини з підібраними кадрами. Саме на цьому наполягає державна служба зайнятості. Легальна зайнятість - це наш з вами добробут та імідж європейської країни.

Шановні роботодавці! Яким би чином ви не підбирали собі персонал, пам’ятайте, відповідно до Закону України «Про зайнятість населення», статті 50, інформація про попит на робочу силу (вакансії) має подаватися до служби зайнятості.

 

Довідково: Протягом січня-серпня 2020 року 5,7 тис. роботодавців звернулись до Вінницької обласної служби зайнятості у пошуку працівників. У порівнянні з минулим роком це майже 90%, проте цей відсоток більший ніж середній загальнодержавний показник – 83,3%. Роботодавці поінформували про наявність 28,0 тис. вакансій, що складає 86,2% до минулого року, але більше, ніж в середньому серед регіонів - 72,3%. Рівень укомплектування вакансій у Вінницькій області склав 72,5%, що вище від середнього по Україні в цілому на 11%.

 

Відділ інформаційної роботи Вінницького ОЦЗ. 55-17-88

123