У с.Жабокричка відкрив двері новий дитячий садочок
15.02.18

14 лютого в селі Жабокричка, яке входить до Каташинської сільської ради, відбулося торжество – відкриття дитячого садочка. Ця довгоочікувана подія стала справжнім святом для дітвори та їх батьків. Різнокольорові повітряні кулі, весела музика, схвильовані батьки й діти, почесні гості і подарунки – все говорило про те, наскільки значима дана подія для жителів села.

На відкриття дитсадка завітали перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко, народний депутат Юрій Македон, голова Чечельницької райдержадміністрації Сергій Пустовий, голова районної ради Сергій П’яніщук, депутат обласної Ради Павло Каленич, начальник відділу освіти РДА Галина Деменчук, депутат районної ради, меценат, директор ТОВ «Агрофірма «Україна-О» Михайло Федчишен, голова Каташинської сільської ради Микола Савченко, спонсори, голови територіальних громад, директори шкіл та завідуючі дошкільних дитячих установ району, громадськість села.

Каташинський сільський голова Микола Савченко зробив невеликий екскурс від зародження ідеї створити дитячий садочок, будівництва і, власне, до сьогоднішнього дня. Микола Анатолійович щиро подякував усім за допомогу, підтримку та сприяння у вирішенні цього нагального питання та, за давньою українською традицією, вручив запашні короваї.

З вітальним словом до присутніх звернувся перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко: «Вітаю усіх з цим прекрасним святом – відкриттям дитячого садочка, де малюки зможуть повноцінно виховуватись, розвиватись і навчатись, адже  найцінніше, що ми маємо – це наші діти, внуки, правнуки. Тому, пріоритетним завданням ми поставили, щоб в кожному населеному пункті працював  дошкільний заклад. Маємо перетворити життя дітей в селі на щасливе і безтурботне дитинство. Кожна дитина має право відвідувати  дитсадок  і бути конкурентним в цьому житті. Як зазначав голова Уряду Володимир Гройсман – ми повинні обов’язково забезпечити якісну підготовку дітей дошкільного віку. Поруч із важливими нововведеннями освітньої та медичної реформ, дошкільна освіта постає, безумовно, першим щаблем до успішного їх втілення. Спільними зусиллями ми зробили чудову справу, яка буде слугувати на багато поколінь».

Виступаючи перед зібранням, народний депутат України Юрій Македон зазначив, що даний проект був втілений у життя завдяки активній громаді. «Це іще раз доказує, що об’єднавшись, ми можемо зробити багато корисних суспільних справ», - додав Юрій Миколайович.

Користуючись нагодою, голова райдержадміністрації Сергій Пустовий подякував народному депутату Юрію Македону та депутату обласної Ради Павлу Каленичу за підтримку, розуміння та сприяння у виділенні коштів з державного бюджету, і за те, що докладають чимало зусиль для розвитку району.

Голова районної ради Сергій П’яніщук додав, що Каташинська сільська рада, залучившись підтримкою місцевого бізнесу,  активно працює над реалізацією соціальних проектів села, залучаючи бюджетні кошти усіх рівнів та гранти, отримані від участі у конкурсах.

Від керівництва району дошкільна дитяча установа отримала подарунок – 10 тис.грн. для придбання комп’ютерної техніки.

Депутат обласної ради Павло Каленич та депутат районної ради, директор ТОВ «Агрофірма «Україна-О» Михайло Федчишен, за підтримки якого здійснювалась реконструкція установи, привітали усіх мешканців села із відкриттям дитячого садочка. Також гості завірили, що і надалі будуть вести активну підтримку громади та подарували малечі великий плазмовий телевізор.

Школярі та дошкільнята підготували цікаву концертну програму.

Після  традиційного перерізання стрічки отець Михаїл освятив дитячий садочок, а запрошені гості, батьки та діти оглянули заклад, який обладнано за сучасними вимогами.

Батьки задоволені, а в дитячих очах не згасає іскринка щастя, адже вони отримали свій «дім радості»,  де будуть гратись, виховуватись, спілкуватись з однолітками і успішно готуватись до навчання у школі. 

Для довідки:

У квітні 2017 року, після розробки проекту та виготовлення необхідних документів, було розпочато реконструкцію приміщення Жабокрицької СЗШ під навчально-виховний комплекс для розміщення 2-ох груп дошкільного навчального закладу. Для цього переобладнано будівлю для спальних та ігрових кімнат. З місцевого бюджету було виділено – 322,7 тис.грн, субвенція з державного бюджету – 506,0 тис.грн та кошти партнерів – 742,0 тис. грн.

У новому дитячому садочку обладнано яскраві ігрові кімнати, де малеча із задоволенням гратиметься та навчатиметься. Облаштовано зручні та комфортні спальні, на 40 ліжечок. Створено 2 різновікові групи. В кожній групі буде по 20 дітей.

123