Українській нації призначено вижити!
17.10.17

     День захисника України — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року є державним святом.

   Свято встановлено 14 жовтня 2014 р. указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.

    Бібліотеки Чечельниччини в ці дні, з метою національно-патріотичного виховання молоді, проводять безліч цікавих заходів  та вшановують пам'ять загиблих героїв, які віддали своє життя за Вільну Україну від найдавніших часів до сьогодення.

      До свята  оформлена книжкові  виставки   «Козацькому роду нема переводу», «Україна – земля козацька», «Душу богові – життя Україні, честь – собі»,  «Ми з України козацького роду», проведено  патріотичну годину    «Сила  нескорених». 

   Василь Коваленко, завідуючий музеєм села  Бондурівки, на  шану  військовослужбовців створив  тематичну експозицію  «Мужність і відвага крізь віки!». Душевна  розповідь  бійців, які  запрошені на презентацію виставок  викликала  великий  інтерес  в учасників   зустрічі.

    Нині, коли на східних теренах України точиться боротьба за незалежність і суверенітет держави, маємо бути гідними спадкоємцями духовних цінностей та продовжувачами багатих традицій і славних справ предків.

                    

123