Укрпошта і Liki24.com ліки доставлятимуть безкоштовно
12.04.20

23 березня Кабінет Міністрів ухвалив відповідну постанову та вніс зміни до ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів). Згідно з постановою Укрпошта на рівні з іншими операторами поштового зв’язку зможе доставляти споживачам лікарські засоби та супутні товари. Виняток становлять ліки, що потребують особливих умов зберігання, або є в переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, а також є сильнодіючими та отруйними лікарськими засобами.

Укрпошта та Сервіс Liki24.com запускають безкоштовну доставку ліків у регіони України на період карантину. Послуга доставки вже доступна в усіх населених пунктах.

У Києві та обласних центрах, де аптеки більш доступні, діятиме спеціальний тариф – 35 грн, в будь-які інші міста та села – безкоштовно. Таке партнерство стало можливим після прийняття відповідної постанови Уряду про можливість для поштових операторів доставляти ліки в період карантину.

Послуга безкоштовної доставки ліків через Укрпошту буде доступна до кінця карантину. При цьому користувачі зможуть отримувати свої посилки як у відділеннях Укрпошти, так і адресно до дверей. Терміни доставки відповідають нормам експрес-відправлень. 

Замовлення на безкоштовну доставку медикаментів можна оформити на сайті сервісу Liki24.com. Для цього потрібно зайти на сайт liki24.com, знайти потрібні ліки, додати їх до кошику, оформити замовлення і в способах доставки обрати «Доставка з Укрпошта». З 27 березня замовлення з безкоштовною доставкою також можна буде оформити за номером телефону 068 296 14 52.

Не можна замовляти медикаменти, що вимагають спеціального температурного режиму зберігання або входять до переліку наркотичних, психотропних засобів і прекурсорів, а також є сильнодіючими і отруйними лікарськими засобами.

Більш детальні інструкції, а також номери контакт-центрів для телефонної підтримки таких замовлень доступні на сайті Liki24.com.

Liki24.com – сервіс пошук і доставки ліків, який співпрацює з 5600+ аптеками по всій Україні, надає інформацію про наявність, ціни на 55 тис. аптечних товарів та допомагає користувачам отримати їх за оптимальною ціною, збираючи медикаменти для відправлень з різних аптек. Користувачі сервісу можуть купувати ліки зі знижками до 30%, замовляючи доставку або забираючи самостійно зі зручної аптеки за попередньою резерву. Щомісяця сайт сервісу відвідує близько 2 млн чоловік.

123