Управління праці інформує про проведення медичних оглядів
15.06.16

Відповідно до розпорядження КМУ від 11.02.2016 №88-р. «Питання Державної служби з питань праці» та постанови Кабінету Міністрів України  №96 від 11 лютого 2015року «Про затвердження Положень про Державну службу України з питань праці» забезпечення здійснення функцій і повноважень з реалізації державної політики у сфері гігієни праці та функції здійснення дозиметричного контролю робочих місць і доз опромінення працівників передано з Державної санітарно-епідеміологічної служби України до Держпраці.

На сьогодні, до приведення нормативно-правових актів з гігієни праці у відповідність до вимог чинного законодавства, посадові особи Держпраці керуються нормативно-правовими актами з гігієни праці, зокрема, і наказами МОЗ України.

Так, відповідно до наказу МОЗ України від 21.05.2007року №246 «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій», акти визначення категорії працівників(додаток 1), списки працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам (додаток 2), погоджуються фахівцями відділу з питань гігієни праці Управлінням Держпраці України у Вінницькій області.

В звя`зку з тим, що спеціалісти з гігієни праці територіально перебувають у м. Вінниці, і знаходженні їх в районах не передбачено, просимо Вас перед погодженням поіменних списків осіб, які підлягають медичним оглядам, їм необхідно звернутись до Управління Держпраці у Вінницькій області з заявою згідно додатку 1 для складання акту визначення категорій працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам відповідно до додатку 1 п.2.2. Наказу МОЗ України від 21.05.2007року №246 «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій» (додаток 2 додається) та для погодження поіменних списків працівників.

Додаток 1

Додаток 2

123