Урочисті проводи призовників
08.04.19

3 квітня відбулося засідання призовної комісії. В засіданні взяв участь перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Савчук. Віталій Володимирович нагадав, що відповідно до Указу Президента України від 17 лютого 2015 року № 88 /2015  у нашій державі відновлено призов  на строкову військову службу. Терміни проведення весняного призову квітень-червень 2019 року. На засідання прибуло 9 призовників, яким було вручено повістки.

Затим, у приміщенні районного будинку культури відбулись урочисті проводи призовників  на  строкову службу до лав Збройних Сил  України. Звертаючись до призовників  голова районної ради Сергій П’яніщук та перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Савчук  побажали їм вдалої служби, гідно представляти  наш район у збройних силах  та виправдати сподівання своїх рідних. Також   Віталій Савчук  наголосив, що  на даний час наші земляки у складі Національної  Гвардії України, в  інших військових формуваннях  гідно несуть службу в зоні проведення ООС   та порадив майбутнім солдатам  вчитись у них виховувати в собі справжні чоловічі якості. На урочистих проводах були присутні 9 призовників та їх рідні. А саме:

  1. ПОДОЛЬСЬКИЙ Валентин Миколайович, с.Бритавка;
  2. МАТВІЄЦЬ Віталій Станіславович, с.Вербка;
  3. КАЛІОН Олексій Олексійович, с.Берізки – Чечельницькі;
  4. ОРЛОВ Олександр Віталійович, с.Білий Камінь;
  5. ЯЦЕНКО Денис Сергійович, с.Луги;
  6. КРАВЕЦЬ Володимир Станіславович, с.Попова Гребля;
  7. САВРАНЧУК Вадим Володимирович, с.Луги;
  8. СЛОБОДЯНЮК Євгеній Миколайович , с.Ольгопіль;
  9. МУЛЬКО Андрій Олексійович, с.Попова Гребля.

          Наступним до виступу  був запрошений  військовий комісар Чечельницького комісаріату, майор Сергій Паладій. Він запевнив,  що згідно планів командування ЗСУ  юнаки, призвані на військову службу в жодному разі не будуть направлені в зону ООС  чи  в інші небезпечні місця несення служби.

         Далі  за гарним українським звичаєм всі матері  застелили  перед  своїми  синами  рушники на щасливу дорогу та перев’язали їх  хустинами.

А керівники територіальних громад вручили пам’ятні подарунки.

         Від громад району  до слова був запрошений сільський голова с. Луги  Василь Голоднюк, який  акцентував увагу на необхідності для всіх здорових  чоловіків проходити військову службу, а вже після цього своєю працею та вчинками  розбудовувати   нашу державу .

         Щирих слів подяки заслуговують працівники культури району, які організували гарну концертну  програму. Для присутніх в залі прозвучали патріотичні  пісні  на тематику військової  служби, любові до власної землі.

         Відправка  наших призовників  до військових частин  відбудеться у квітні-травні поточного року.  Райдержадміністрація спільно з сільськими радами району планує організовувати  транспортне забезпечення  призовної кампанії.

         Тож будемо з нетерпінням чекати на повернення наших солдатів змужнілими, підготовленими до   життя,  а головне - здоровими.

  

  

  

 

123