Урочистості до Дня Соборності України та 100-річчя УНР
22.01.18

Сьогодні, 22 січня, у залі засідань адмінбудинку  відбулись урочистості з нагоди відзначення Дня Соборності України. В заходах взяли участь представники органів виконавчої влади  та місцевого самоврядування, установ та організацій, громадськість району, місцеві ЗМІ.

         Зі словами найщиріших привітань до присутніх звернулась заступник голови Чечельницької районної державної адміністрації Ольга Беседа.  «22 січня – знакова та знаменна дата у вітчизняному історичному календарі. Бо цього дня ми згадуємо про ще одну подію, що вплинула на процес становлення держави. Сьогодні виповнюється 100 літ по тому, коли Четвертим Універсалом Української центральної Ради було проголошено незалежність Української Народної Республіки. А рівно за рік  Актом Злуки – уже об’єднання українських історичних земель.

Для кожного, кому болить Україна та гріє душу думка про її процвітання серед держав Європейської спільноти, День Соборності – державне свято. Свято духу! Свято нації! Та ще ніколи воно не було таким величним, вистражданим і символічним.

Разом із тим, цей день – із присмаком гіркоти втрат.

Ми згадуємо  трагічні сторінки історії нашого народу: 29 січня 1918 року - легендарний Бій під Крутами - 250 полеглих юних студентів та 22 січня 2014 року – день, коли смертю героїв пали Юрій Вербицький, Сергій Нігоян та Михайло Жизневський – перші жертви Революції Гідності.

Відтак, 22 січня – день, коли ми складаємо шану пам’яті загиблим та схиляємо голови перед їхньою жертовністю», - зазначила Ольга Віталіївна.

 Пам’ять полеглих Героїв було вшановано хвилиною мовчання…

Сьогодні, з нагоди відзначення Дня Соборності України Грамотою обласної державної адміністрації та обласної Ради нагороджено Розгона Михайла Петровича – учасника бойових дій на сході України.

В рамках урочистостей відбулась яскрава концертна програма за участю аматорських колективів Чечельницького району.

З нагоди 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки в актовій залі райдержадміністрації силами працівників ЦРБ була організована та представлена цікава та пізнавальна тематична виставка.

                                    

123