Уряд подбав про житло для дівчинки-сироти з Чечельника
31.10.18

Ключі та право власності від квартири передали 18-річній особі з числа дітей-сиріт чечельничанці Ользі Чорнобай. Квартиру для дівчини придбали у Чечельнику. Це житло – перше у районі,  придбане коштом цьогорічної субвенції.

Однокімнатна квартира в районному центрі площею 34.5 м.кв відповідає сучасним вимогам до благоустрою та комфорту житла. Її придбали за рахунок державної субвенції відповідно до постанови КМУ від 15.11.2017 № 877  «Про затвердження Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сирі, осіб з їх числа». Вартість житла – 270 тисяч гривень. На продаж даної квартири накладено заборону впродовж 10-ти років.

– Ми усі гуртом зробили добру справу, – зазначив голова Чечельницької райдержадміністрації Сергій Пустовий. – Діти, котрі не мають близьких родичів, повинні знати, що про них дбають. А власне житло є хорошим стартом у доросле життя. Сергій Михайлович привітав дівчину із отриманням власного житла та вручив їй ключі від квартири.

Оля разом із прийомною сімєю  вперше переступила поріг свого дому. "Я дякую всім, хто потурбувався про мене. У мене просто не виствчає слів. Я дуже рада", - схвильовано дякувала вона. Заступник голови РДА Ольга Беседа та завідувач сектору опіки і піклування Наталія Воліковська разом із прийомною сімєю Кучеренко оглянули квартиру. Прийомні батьки вдячні за підтримку з боку держави та органів влади. "Ми навіть не надіялися на такий подарунок. А така шафа - це мрія нашої Оленьки", - радо посміхнулась мама.

Квартира розташована у центрі селища, з сучасним ремонтом та ще й гарно умебльована.

  

  

  

 

123