Урядом виділено рекордні 9 млрд. грн. на підготовку до опалювального сезону
07.09.17

Станом на сьогодні загальний стан підготовки до опалювального сезону 2017/2018 становить  95,6%. Зокрема, підготовлено  97,3% шкіл, 96,7% дитячих садків, 91,5% лікарень І це найвищий відсоток готовності до зими за всю новітню історію держави.

Кабінет Міністрів України в рамках підготовки до нового опалювального сезону повністю забезпечив всі умови для створення паливних запасів та матеріально-технічних засобів. Уже накопичено 1,9 млн. тонн вугілля, що у двічі більше, ніж минулоріч у цей же час. У підземні газові сховища закачано біля 15 млрд. кубометрів газу, що на 2 млрд.перевищило минулорічний максимум.

Премєр-міністр України Володимир Гройсман: «Ми достойно розпочнемо та пройдемо черговий опалювальний сезон. У нас достатньо запасів газу й вугілля, все буде нормально з електроенергією, все буде добре з теплом в кожній українській оселі. Водночас я прошу місцеву владу дружити з синоптичними службами, аби перший сніг не впав на голови зненацька. В оселях було затишно, світло й тепло, а люди повинні ходити чистими тротуарами».

Після реформи децентралізації, приріст місцевих бюджетів становить 100 млрд. грн. І завдання громадськості - контролювати напрямки використання цих коштів. І сьогодні прем’єр-міністр України В. Гройсманініціював практику звітів керівників областей про проведену роботу за кошти, які надійшли від реформи децентралізації.

До слова, у 2015 році обсяг фінансування підготовки до опалювального сезону регіонів складав 2,1 млрд гривень. Це означає, що лише на 50% місцеве самоврядування збільшило свої видатки на галузь.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман:«Треба проаналізувати, що зробила місцева влада задля зростання доходів, легалізації зарплат громадян.  На кожному Уряді ми будемо виділяти 10 хвилин, щоб кожна область прозвітувала з презентацією що, де зроблено, де є проблеми, яким бачать економічний розвиток регіону, які підприємства будуються. І так щотижня. Будемо заслуховувати області, щоб відчувати справжній стан справ».

Позитивної динаміки набрав і рівень оплати населення рахунків за житлово-комунальні послуги. Сьогодні він складає 112%. Серед областей, які мають найнижчі показники за розрахунками за ЖКП, - Харківська, Сумська, Волинська, Львівська, Хмельницька, Чернігівська і Івано-Франківська області.

123