Утримайтеся від виходу на лід, оскільки це небезпечно
09.12.16

Не дивлячись на те, що  декілька днів до цього тримався міцний мороз, виходити на лід неможна, так як крига неоднорідна, а в місцях, де є течія - тонка та крихка, наголошують рятівники пожежної частини. В найближчі дні передбачається плюсова температура, тож бо крига буде  танути. Як для зимової риболовлі безпечним вважається лід не менше 10-12 сантиметрів,а  для  масового катання на ковзанах – 25 сантиметрів.

           Протягом минулого тижня працівниками пожежної частини смт. Чечельник було проведено роз’яснювальну роботу з особами, які полюбляють зимову риболовлю щодо правил безпечного поводження  на льоду та рятування в разі провалу людини під лід. Населенню також було роздано пам’ятки з правилами безпеки.

Слід пам’ятати, що людина у холодній воді може перебувати в середньому до 10 хвилин, оскільки під час перебування у холодній воді в організмі людини звужуються судини, внаслідок цього трапляються інсульти та інфаркти. Особливо це стосується літніх людей. Для того, щоб уникнути нещасних випадків, слід дотримуватись простих правил: не виходити на лід, якщо не відома його товщина; не підходити близько до ополонок, місць затору льоду; не проходити через ділянки битого, колотого льоду, не ходити по крижинах. Рибалкам, які виходять на лід обов'язково потрібно брати з собою міцну мотузку не менше 10 метрів з великими петлями на обох кінцях або довгу дерев'яну дошку.

У разі нещасного випадку на льоду або на воді треба негайно повідомити про це службу порятунку за телефоном 101.

   

123