Увага: карантин!
15.02.18

    У зв’язку з значним ростом захворюваності на грип та ГРВІ серед учнів  Чечельницької  середньої загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів №1,   14 лютого 2018 року  під головуванням першого заступника голови  райдержадміністрації Савчука В.В., відбулось позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

  Про стан захворюваності у школах району доповіла начальник відділу освіти Деменчук Г.В.  Доповнила її виступ директор Чечельницької школи № 1 Ярославська С.П. Свою інформацію довели до присутніх головний лікар районного центру ПМСД Коваль В.А., педіатр Запорожець Л.С.  та начальник управління Держпродслужби   району Бурбело А.В.

    Станом на 14 лютого 2018 р   з 373 учнів Чечельницької школи № 1  відсутні 144. Згідно даних, отриманих від КУ «Чечельницька ПМСД» було встановлено, що з 09, 12 та 13 лютого 2018 року до лікарів звернулося 68 учні ЗОШ №1 смт.Чечельник, виставлено діагноз ГРВІ; за результатами подвірних обходів ще 56 дітей перебувають під наглядом батьків. Відсоток хворих дітей перевищив епідемічний поріг близько 30%.

      Комісією прийнято наступні рішення:

1. Рекомендувати відділу освіти  районної державної адміністрації прийняти рішення щодо введення карантину у   КУ «Чечельницька середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1»  на період з 14 лютого по 27 лютого 2018 року включно.

2.   В разі збільшення рівня захворюваності на ГРВІ та грип серед дітей, які навчаються в сільських школах та дошкільних установах,   вводити  у них відповідні обмежувальні заходи.

3. Продовжувати моніторинг ситуації щодо рівня захворюваності на ГРВІ та грип серед дітей та школярів та інформувати  комісію щоденно, протягом епідемічного періоду.

4. Провести роз’яснювальну роботу серед батьків,  щодо шкоди здоров’ю дітей, через  самовільне лікування,  без нагляду лікарів.

5. Рекомендувати адміністраціям шкіл   фіксувати випадки захворюваності на грип та ГРВІ на підставі довідок з лікувальних установ, фельдшерсько-акушерських пунктів чи амбулаторій.

6  Головному лікарю Чечельницької  ЛПЛ   Могилі С.М.,  головному лікарю районного центру ПМСД Ковалю В.А., начальнику відділу освіти райдержадміністрації Деменчук Г.В.  організувати роз’яснювальну роботу щодо профілактики  та лікування грипу і ГРВІ. 

123