Увага: погіршення погодніх умов!
29.12.17

У зв’язку із погіршенням погодних умов, зниженням температури повітря, з метою попередження нещасних випадків на виробництві Управління Держпраці у Вінницькій    області, Чечельницька районна державна адміністрація звертається до суб’єктів господарювання усіх форм власності щодо вжиття дієвих заходів по забезпеченню дотримання працівниками вимог безпеки на робочих місцях, здійсненню постійного та належного контролю за дотриманням працівниками вимог нормативно-правових актів з охорони праці, промислової та пожежної безпеки.

Так, внаслідок погіршення погодних умов можливі перебої в системах тепло, електро- та газопостачання, що може призвести до аварійних ситуацій (обриву ліній електропередач, інше). Високий рівень використання опалювальних приладів і пічного опалення, через низьку температуру повітря, може призвести до пожеж і отруєння чадним газом та до настання нещасних випадків.

Враховуючи ситуацію попередніх років та з метою недопущення випадків травматизму пропонуємо:

1.Забеспечити здійснення постійного контролю за дотриманням працівниками вимог охорони праці, пожежної безпеки, а також трудової та виробничої дисципліни.

2.Не допускати до виконання робіт працівників ( в тому числі робіт по охороні об’єктів), які не пройшли в установленому порядку медичних оглядів, навчання, інструктажів і перевірки знань з питань охорони праці, пожежної безпеки.

3.Забеспечити всіх працівників спецодягом, спецвзуттям та іншими ЗІЗ.

4.Провести перевірки всіх електроопалювальних приладів, у разі невідповідності вимогам безпеки вилучити їх з експлуатації.

5.Провести перевірки пічного опалення на наявність тяги в димових та вентиляційних каналах у всіх опалювальних пунктах, особливо звернути увагу на робочі місця охоронників.

6.Заборонити використання саморобних опалювальних приладів для обігріву адміністративних та виробничих об’єктів.

7.Заборонити куріння, а також використання відкритого вогню у виробничих приміщеннях.

8.Забеспечити своєчасне прибирання територій від снігу та посипання пішохідних доріжок піском.

9.Забеспечити постійний контроль та своєчасне прибирання криги та снігу, що звисає з дахів будівель.

10.Заборонити перебування на робочих місцях, в тому числі на об’єктах охорони, в нічний час, сторонніх осіб.

11.Обмежити виконання робіт на відкритому повітрі.

12.Працівників, які виконують роботи на відкритому повітрі забезпечити теплим спецодягом, спецвзуттям та іншими ЗІЗ. 

123