Увага: посилення карантинних заходів на території району
18.03.20

Задля попередження захворювання жителів району встановлено обмежувальні протиепідемічні заходи:

Починаючи з 17 березня 2020 року тимчасово зупинено роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування розташованих на території Чечельницького району, до скасування обмежувальних заходів:

  • центрів надання адміністративних послуг;
  • тренажерних залів, спортивних майданчиків та стадіонів;
  • усіх торгівельних закладів, крім продуктових, побутової хімії, аптек та АЗС;
  • ринків (крім продовольчої групи товарів);
  • салонів красоти, перукарень;
  • закладів громадського харчування, в тому числі у готелях, барів, клубів, кафе, дискотек, (в режимі відвідування);
  • інших  підприємств,  закладів  та установ незалежно  від  форми  власності, які надають платні послуги населенню, не пов’язані з охороною здоров’я та життєзабезпеченням.

Заборонено з 17 березня поточного року заселення громадян в готелі та інші заклади готельного типу.

Дозволяється здійснювати роздрібну торгівлю продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, провадити банківську, страхову та телекомунікаційну діяльність, а також торговельну діяльність і діяльність з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Скасовано особистий прийом громадян в органах соціального захисту населення райдержадміністрації, в тому числі, надання адміністративних послуг соціального характеру через громадські приймальні, «прозорі офіси», Центр надання адміністративних послуг.

Консультування громадян з усіх питань проводиться засобами електронних комунікацій, які виключають безпосередній особистий контакт.

Запропоновано посилити протиепідемічний режим на підприємствах, в установах організаціях незалежно від форми власності з проведенням поточних дезінфекційних заходів та запровадженням температурного скринінгу працівників. Забезпечити організацію позмінної роботи працівників, а за технічної можливості - також роботи в режимі реального часу через Інтернет.

Проводиться інформування адміністрацій продовольчих ринків, торгівельних мереж та продовольчих магазинів, аптек та інших суб’єктів господарювання вимоги щодо забезпечення:

персоналу магазинів та продавців на ринку засобами індивідуального захисту (маски, рукавички тощо);

реалізації товарів на продовольчих ринках виключно з облаштованих місць (прилавків);

оптимізації кількості покупців, що одночасно перебувають в закладах торгівлі, шляхом встановлення граничної чисельності споживачів в залежності від торговельних площ та наявного обслуговуючого персоналу (касирів) з дотриманням безпечної відстані.

Заборонено:

проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями на некомерційній основі);

перевезення понад 10 пасажирів одночасно в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення в режимі маршрутного таксі;

заїзд на територію автостанцій автобусів, які здійснюють перевезення пасажирів у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполучені та реалізацію власниками автостанцій квитків автомобільним перевізниками, які виконують такі перевезення.

Продовжується проведення санітарно-освітньої роботи серед населення з питань профілактики гострої респіраторної хвороби СOVID - 19 та доведення до населення відповідних пам'яток, інформаційних матеріалів та рекомендацій населенню максимально обмежити фізичні контакти.

Скасовано або максимально переведено в режим телефонних або відеоконференцій усі наради, заходи та засідання колегіальних і дорадчих органів (зокрема громадських слухань і обговорень), у тому числі органів місцевого самоврядування.

Скасовано до особливого розпорядження проведення особистих прийомів громадян в усіх органах державної влади та органах місцевого самоврядування.             

Під особистим контролем першого заступника голови райдержадміністрації Віталія Савчука знаходиться питання щодо забезпечення населення продовольством та предметами першої необхідності в режимі доставки, особливо щодо осіб похилого віку. Взято під особливий контроль  прийомні сім’ї, сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах, сім’ї опікунів та піклувальників, сім’ї, у які повернулися діти з інтернатних закладів.

123