Увага: тонка крига!
16.01.20

За інформацією Державної  служби з надзвичайних ситуацій України лише за останню добу 14 січня на водоймах України потонуло 5 любителів зимової риболовлі. Такі випадки стались у Вінницькій, Хмельницькій та Житомирській областях.

   Так 14 січня об 11:33 групою водолазно-рятувальних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Вінницькій області з річки Південний Буг поблизу с.СеменкиНемирівського району було вилучено тіло загиблого 62-річного жителя с. Нижча Кропивна.
Як з’ясувалося, чоловік пішов на риболовлю 13 січня та провалився під кригу на відстані 120 м від берега.    Напередодні у Жмеринському  районі потонуло одразу 2 чоловіків. 

   Лід на водоймах  ще не  має необхідної міцності його товщина  не перевищує   5 сантиметрів. Ще небезпечнішим він стає  під час  денного  потепління.

   Тому  рятувальники просять не випробовувати  свою  долю та не виходити на  водойми.  Адже при такій  тонкій  кризі дуже важко  врятуватись  самому. Також  для рятувальників дуже  непросто надати допомогу потерпілому.

   Для того щоб не ризикувати своїм  життям  рекомендуємо  отримувати  позитивні  емоції від прогулянок, фізкультури, спілкування чи інших справ що не пов’язані з  небезпекою.

Завідувач сектором цивільного захисту райдержадміністрації Олег Шестаківський

123