В Чечельнику відбулись урочистості з нагоди Дня незалежності України
23.08.16

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 25-ї річниці незалежності України 22 серпня 2016 року у селищі Чечельник було проведено ряд масових урочистих заходів.

Розпочались урочистості із покладання квітів до могил загиблих земляків – борців за незалежність України за участі представників влади району, духовенства, громадськості. Там же, на центральному кладовищі, було відправлено заупокійний молебень за загиблими воїнами.
Після цього відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України – національного символу нашого народу. З вітальним словом з нагоди Дня Державного Прапора України до жителів та гостів селища звернувся голова Чечельницької районної ради Сергій П’яніщук.
Опісля, в актовій залі районного будинку культури відбулось урочисте нагородження учасників антитерористичної операції, кращих працівників трудових колективів та територіальних громад району.
До всіх присутніх звернувся голова Чечельницької райдержадміністрації Сергій Пустовий, відмітивши в своїй промові, що сила національного духу та єдність допоможуть  здолати всі труднощі на шляху розбудови і зміцнення державності, та хоробрість  всіх військовослужбовців, які нині знаходяться в зоні АТО, продовжують героїчно захищати незалежність та територіальну цілісність України. «Відзначаючи дві знаменні дати  - День Державного Прапора  і День  незалежності України, маємо пам’ятати, що  Державний Прапор України сьогодні, в умовах війни на Сході - це символ свободи, єднання нашої країни, уособлення   прагнень та надій українського народу на мирне майбуття. Його маємо берегти і шанувати, як найвищу національну святиню. І не лише напередодні Дня незалежності, а постійно формувати  у громадян, особливо молоді, відповідальне ставлення до своєї держави, землі, народу, готовності захищати ці одвічні цінності», зазначив також Сергій Пустовий.
В сквері воїнам-афганцям  розташувалися  виставки майстрів  декоративного   мистецтва. Виставки  організовувались з метою  відродження та збереження  народних ремесел, виявлення  нових умільців, майстрів  традиційного  та сучасного  декоративно-прикладного  мистецтва.  Всі  учасники майстер класу були нагороджені  подяками та  подарунковими  сувенірами.
З нагоди 25-ї річниці Дня незалежності України відбулась також тематична святкова програма, зокрема, парад аматорських колективів району, духових оркестрів, концерт за участю творчих аматорських колективів, сольних виконавців району, а по закінченні - молодіжна дискотека.
 
 
 
 
123