В Чечельнику відбулись урочистості з нагоди Дня вшанування жертв голодоморів
28.11.15

 

27 листопада 2015 року в Чечельнику відбулись урочисті заходи з нагоди Дня вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні, за участі керівництва району, представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, установ, організацій, громадських об’єднань, духовенства, ЗМІ.

Розпочались заходи  в районному будинку культури, де в фойє приміщення присутні мали нагоду оглянути  виставку вжиткових виробів 1932-33 рр., світлин, документів, які були організовані дослідником голодоморів, завідувачем музею історії села Бондурівка  Коваленком Василем Олексійовичем. Також була представлена книжково-ілюстративна викладка ЦРБ.
В глядацькій залі районного будинку культури відбувся вечір-реквієм «Засвітимо свічку пам’яті в кожному серці», за участі працівників закладів культури, учнів Чечельницької загальноосвітньої середньої школи I-III ступенів № 1.
По завершенню всі присутні рушили до меморіального комплексу селищного парку, де заходи по вшануванню пам’яті жертв голодоморів продовжились. До жителів селища звернулась його голова Палісіка Світлана Андріївна. Також священнослужителі римсько-католицької та православної релігійних конфесій провели молебень за жертвами голодоморів, а присутні на мітингу покладали до меморіального комплексу живі квіти та лампадки.
28 листопада 2015 року о 16.00 год., всі жителі району приєднаються до загальнонаціональної акції «Запали свічку» в пам'ять загиблих під час геноциду українського народу.
 
 
  
 
 
123