В Чечельнику відбувся фестиваль "Різдвяне диво"
10.01.20

Сьогодні, 10 січня, відбулося  традиційне масове щедрування та колядування. Вітали чечельничан із святами аматорські колективи громад, які з’їхалися  до районного центру на фестиваль народного мистецтва «Різдвяне диво», який проводиться у Чечельнику уже вп’яте.

За традицію дійство почалося на Молодіжній площі. Перед учасниками з вітаннями виступила селищний голова Світлана Палісіка. Аматорські і народні колективи разом заколядували і  святковою ходою, із своєю різдвяною зіркою під українську музику, пройшлися до районного будинку культури.

У будинку культури учасники цьогорічного дійства розгорнули своєрідне «різдвяне містечко», де пригощали, частували, співали, танцювали, розважали гостей та веселилися самі.

Кожне село презентувало свою світлицю. Тут частували смаколиками, пригощали кутею, різноманітною випічкою, варениками та ковбасами.

У світлицях можна було побачити автентичний символ свята Різдва –  дідух, а також вертеп і вироби, переважно на різдвяну тематику, народних майстрів, які живуть в тому чи іншому селі.

Святкове дійство мало продовження на сцені РБК. Найперше, працівники будинку культури привітали піснею та подякували за відстоювання миру на сході України учасників бойових дій. На знак великої шани, присутні слухали цю пісню стоячи.

Перед учасниками фестивалю виступили голова районної ради Сергій П’яніщук та перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Савчук. Очільники району привітали з Новим роком і Різдвом Христовим та побажали миру і усіляких гараздів.

Затим у виконанні колективів прозвучали старовинні і сучасні колядки-щедрівки та привітання із святами.

 

 

 

123