В. Гройсман: Швеція послідовно підтримує внутрішні реформи в Україні

 

В.Гройсман: Швеція послідовно підтримує внутрішні реформи в Україні та засуджує російську агресію щодо нашої держави

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман високо оцінює підсумки візиту української парламентської делегації до Королівства Швеція.
В інтерв’ю журналістам у Стокгольмі у вівторок Володимир Гройсман зазначив, що відбувся ряд зустрічей у шведському Риксдазі, а також з Прем’єр-міністром Швеції, під час яких було обговорено ряд питань, зокрема, щодо внутрішніх реформ в Україні. «Я отримав запевнення у відданості Швеції підтримці України в усіх сферах, у тому числі, пов’язаних з оцінкою подій щодо російської агресії, санкційній політиці, та щодо виконання Мінських угод», - сказав він.
Також, сказав В.Гройсман, під час зустрічей наголошувалося на важливості боротьби з корупцією в Україні. «Корупція для України – це не менше зло, ніж російські танки, російське військо, російська зброя, оскільки корупція є наслідком централізованої системи, яка створена в Україні за 24 роки, - зазначив він. – Корупція може знищити нашу державність, тому протистояння корупційним проявам і подальше продовження інших позитивних змін є одним з наших пріоритетів. Маємо стовідсоткову підтримку і Парламенту Швеції, і її Уряду, яка додає нам сил і можливості допомоги у боротьбі за незалежну демократичну Україну» - наголосив він.
В.Гройсман також повідомив, що під час зустрічей було обговорено питання щодо «контрольованих збройних нападів з боку Російської Федерації або з боку бойовиків, що є на Сході України».
«Найголовніше – ми дійшли згоди, що навіть останні події у світі, у Парижі – не відсунуть проблематику України на другий план», - сказав Володимир Гройсман. Він зазначив, що «наші шведські партнери підтримують Україну і наголошують, що зусилля Європейського Союзу щодо підтримки України не будуть знижені».
В. Гройсман зазначив, що під час зустрічей зі шведськими парламентаріями сторони погодилися, що санкції відносно Росії залежатимуть від бажання виконувати Мінські угоди російською стороною.