В. Гройсман: Запровадження безвізового режиму - не тільки мрія

 

В.Гройсман: Запровадження безвізового режиму - не тільки мрія українців, а й важливий крок на шляху нашої євроінтеграції

Запровадження безвізового режиму - не тільки мрія українців, а й важливий крок на шляху нашої євроінтеграції. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, виступаючи під час Другого засідання Парламентського Комітету Асоціації між Україною та Європейським Союзом (ПКА) у середу.

В.Гройсман повідомив, що у четвер на розгляд Парламенту буде винесено пакет законопроектів щодо лібералізації візового режиму з країнами ЄС. «Це не лише мрія українців, а й дуже важливий крок на шляху нашої євроінтеграції. У цьому ж контексті ми готуємося до запровадження зони вільної торгівлі з Європейським Союзом», - зазначив він.
У цьому контексті керівник Парламенту запропонував членам Комітету - представникам ЄС відвідати сесійну залу під час розгляду цих законопроектів.
У своєму виступі В.Гройсман зазначив, що нині Україна переживає складний період становлення незалежності. «І навіть у такий складний для України час ми довели здатність проводити зміни, реформи, і ми є надійними партнерами для наших міжнародних друзів», - наголосив він.

За словами Голови Верховної Ради, «набирає обертів» конституційна реформа у частині децентралізації влади і реформи судової влади. «Переконаний, що ці дві важливі реформи є знаковими для України, оскільки інституційні зміни, верховенство права, побудова ефективної судової системи, системи врядування є надзвичайно важливими», - заявив він.
«Сьогодні український Парламент в умовах народження молодої демократії демонструє здатність приймати необхідні державницькі рішення, зокрема ті, які стосуються нашої європейської інтеграції», - сказав В.Гройсман.
Голова Верховної Ради нагадав, що в Україні завершилися місцеві вибори. «Вважаю, що ми тут єдині у думках, що цей тест ми пройшли успішно, вибори відбулися», - сказав керівник Парламенту, окремо подякувавши Європейському Парламенту за направлення в Україну делегації спостерігачів на чолі з А.Плєнковічем.

Голова Верховної Ради також високо оцінив роботу Місії ЄП з оцінки потреб на чолі з Петом Коксом, яка працює на виконання Меморандуму про взаєморозуміння між Верховною Радою України та Європейським Парламентом, підписаного 3 липня 2015 р. над інституційною реформою Верховної Ради.
В.Гройсман побажав учасникам засідання якісної роботи, підкресливши, що Верховна Рада високо цінує співпрацю з Європарламентом, і далі «докладатиме зусиль до того, аби підтверджувати те, що Україна є надійним партнером Європейського Союзу, і що процес змін, реформ, перетворень в Україні відбувається саме за європейськими стандартами».
Перше інаугураційне засідання Комітету відбулося у лютому 2015 року у Брюсселі. Засідання відкрили Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман і Президент Європейського Парламенту Мартін Шульц.