В. Гройсман: зміни до Конституції України забезпечать незворотність

В. Гройсман: Зміни до Конституції України забезпечать незворотність реформ

Зміни, які пропонується внести до Основного закону, дозволять зробити реформи у нашій державі незворотними, створити ефективну модель управління країною, яка буде «запорукою добробуту її громадян». Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками органів місцевого самоврядуванні у м. Одеса.

В.Гройсман окреслив зміни, які відбудуться з прийняттям змін до Конституції України, зазначивши, що на зміну державним адміністраціям прийдуть виконкоми, буде забезпечено повсюдність місцевого самоврядування, з’являться префекти з контрольною і координуючою функцією. Також він зазначив, що змінами пропонується надати Президентові України право приймати рішення щодо припинення повноважень місцевих органів влади у разі прийняття ними рішень, які можуть призвести до порушення суверенітету і нанести шкоду територіальній цілісності держави.
Керівник Парламенту не виключив, що «є люди, які не хочуть реформ, - хто в угоду політичним інтересам, хто ще з якихось інших причин». «Але на центральному рівні є підтримка руху вперед, - і в особі Президента, і Верховної Ради, і Уряду. Але врешті головним ключем до здійснення реформ є бажання самих громад жити краще», - заявив В.Гройсман. Він закликав присутніх бути однодумцями, відкинувши при цьому будь-яке політиканство, і діяти на результат, думати, що буде краще для людей.
Як повідомлялося раніше, Голова Верховної Ради України у понеділок перебуває з робочою поїздкою в Одеській області.