В 2019 році 40 працівників терцентру обслуговували 776 громадян
21.01.20

Про це доповіла під час наради директор Територіального центру Любов Гарник. Станом на  01.01.2020 р. всього ставок 57,25, фактична кількість працівників 59, працює 41 соціальннй робітник, отримують 41 ставку. Тих, які безпосередньо обслуговують одиноких непрацездатних громадян на дому – 40 чол.

            Чисельність виявлених  осіб, які потребують обслуговування 803 громадяни, фактично обслужено з початку року 776 громадян.

            При  територіальному  центрі є 4 структурних підрозділи:

відділення  соціальної  допомоги  вдома (чисельність виявлених осіб 549 громадян, фактично обслужено  528).  На обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома територіального центру перебуває 450 одиноких непрацездатних громадян. Обслуговування проводять 40 соціальних робітників  відповідно до укладених договорів. Навантаження   на 1  соціального робітника становить 11,2 громадяни. З початку цього року  згідно поданих заяв, соціальним робітником  та робітником з комплексного обслуговування та ремонту будинків порізано  359 та порубано 332 складометри дров, 63 підопічним. Протягом 2019 року з відділення вибуло 82 громадяни. З початку року взято на обслуговування 74 громадяни.

 -  відділення  організації надання адресної натуральної та грошової допомоги (чисельність виявлених осіб становить 659 громадян, фактично обслужено 553). Протягом 2019 року територіальним центром спільно із сільськогосподарськими товариствами, приватними підприємцями,  іншими підприємствами, установами та організаціями району надано допомоги  553 громадянам на загальну суму – 82,7 тис.грн.,   із них:

 - матеріально – грошової допомоги  48 громадянам  в сумі 30,0 тис.грн;

 - продуктових товарів – 513 громадянам в сумі 51,5 тис.грн;

 - господарських товарів – 81 громадянинові в сумі 1,2 тис.грн.

         Допомога була надана до дня Великодня, дня Перемоги, дня людей похилого віку та дня людей з інвалідністю,  тим громадянам які цього потребували.

- відділення стаціонарного догляду (чисельність виявлених осіб  20 громадян,  фактично обслужено 20). Станом на 01.01.2020 року у відділенні стаціонарного догляду проживає 13 громадян.  З початку  року вибуло 10 громадян у зв’язку зі смертю. У  відділенні громадяни одержують  необхідні їм соціальні послуги та відповідно до встановлених норм забезпечуються: житлом , постільною білизною , м»яким та твердим інвентарем, столовим посудом, раціональним чотирьохразовим харчуванням, у т.ч. з урахуванням віку і стану здоров»я ,  у межах натуральних норм харчування, цілодобовим  медичним обслуговуванням, комунально-побутовим обслуговуванням.

        З повагою до підопічних  під час релігійних свят із дотриманням християнських звичаїв проводяться благодійні акції за участю релігійних конфесій, керівників району, колективів художньої самодіяльності та учнів школи.

- відділення денного перебування (чисельність виявлених осіб 130, фактично обслужено  130). З початку 2019 року з відділення вибуло 6 громадян .  На базі цього відділення  працівники територіального центру прагнуть зацікавити якомога ширше коло відвідувачів, навчити їх долати труднощі, а головне любити й цінувати себе в будь – якому віці.

   У 2019 році по  селах Чечельницького району були проведені  тематичні вечори – зустрічі   з громадянами похилого віку та особами з інвалідністю, приурочені до державних та релігійних свят.  Проводилися майстер-класи по бісероплетінню, в’язанню крючком килимків ,  вишивка  хрестиком та інше.

         При територіальному центрі створений пункт прокату технічних засобів реабілітації. З початку 2019 року в територіальний центр за технічними засобами реабілітації ніхто не звертався.

         Загальна характеристика матеріально – технічної бази територіального центру – задовільна.

         Формування електронної та паперової бази даних  щодо соціального обслуговування  (надання соціальних послуг)  виконано на 100%.

         Територіальним центром  згідно плану роботи  проводилися робочі  наради з працівниками територіального центру, проводились  обстеження матеріально – побутових умов проживання ветеранів війни, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян  з метою вивчення їх потреб у наданні соціальних послуг та надання відповідної допомоги.   

           Проводиться замовлення та своєчасний контроль за якісним наданням послуг підприємствами торгівлі , товариствами , службами житлового господарства , охорони здоров’я та іншими.

           Встановлюються і підтримуються зв’язки  з організаціями , підприємствами для надання шефської допомоги одиноким непрацездатним громадянам.

           Надається допомога соціальним робітникам в оформленні документів на санаторно-курортне лікування , влаштування у відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання.

           Вирішуються питання за дорученням одиноких непрацездатних громадян в усіх державних, громадських та інших установах і організаціях , контролю за наданням встановлених пільг.

           Проводиться прийом громадян при територіальному центрі .

           Перевіряється робота соціальних робітників по селах .

123