В області на 11 відсотків зменшилася заборгованість по заробітній платі

За оперативними даними, заборгованість по заробітній платі в області становить 10,6 млн. грн., у тому числі на економічно-активних підприємствах - 2,9 млн. грн. Як повідомили в департаменті соціальної політики облдержадміністрації, до відповідного періоду минулого року загальна сума боргу зменшилася на 1,3 млн. грн. або на 11%.

Окрім того, активізовано роботу районних та міських тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, встановлено контроль за виконанням рішень щодо погашення існуючої та запобігання виникнення нової заборгованості.

Цьогоріч було проведено одинадцять вищезазначених комісій, де було заслухано 30 керівників підприємств-боржників. Всі керівники попереджені про персональну відповідальність щодо заборгованості із виплати заробітної плати. 

Також посилено державний контроль за дотриманням законодавства про оплату праці та платіжної дисципліни. За порушення вимог трудового законодавства з початку року притягнуто до відповідальності 16 керівників, з них 7 – до адміністративної, 8 – до дисциплінарної, 5 матеріалів передано до правоохоронних органів щодо порушення кримінальних проваджень, з них 2 – порушено.