В районі 1350 житлових будинків стоять «пусткою»

Олександр ЖМУРКО, головний архітектор району, звітуючи про стан будівництва та реконструкцію будівельних об’єктів у районі протягом першого кварталу поточного року, зазначив: «Одним із завдань, покладених на сектор у сфері містобудування та архітектури, є моніторинг забудови та іншого використання територій. Всього по району, згідно виданих будівельних паспортів, є 100 недобудованих житлових будинків».

У І кварталі 2017 року видано 3 будівельних паспорти на забудову присадибних ділянок. В експлуатацію введено 1 житловий будинок загальною площею 96 кв.м.

В районі велика частка вільних житлових будинків, які не експлуатуються - 1350. Із них 290 в хорошому стані, 400 - потребують поточного ремонту.

Містобудівні умови та обмеження на проектування не надавались.

Введено в експлуатацію реконструкцію вуличного освітлення в смт.Чечельник по вул.1 Травня, Мирна, Зарічна, Гагаріна, Сонячна, Калинова, Садова, Шевченка (виконавець робіт - ПАТ «Бершадьбуд»).

Проводилась робота з органами місцевого самоврядування щодо забезпечення населених пунктів містобудівною документацією. Каташинська сільська рада заключила договір з проектною організацією на виготовлення топографічної основи населених пунктів, в бюджеті на поточний рік заклали 25,322 тис.грн. Поповогребельська сільська рада в бюджеті на 2017 рік заклала 30,0 тис.грн. на виготовлення топографічної основи. На сесії Чечельницької селищної ради двічі обговорювалось питання щодо виділення коштів на виготовлення топооснови, однак питання залишилось відкритим. Ольгопільська сільська рада розглядатиме фінансування містобудівної документації в поточному місяці.

Необхідні кошти на аерофотознімання всіх населених пунктів району - 285 тис.грн. На створення картографічних матеріалів маштабу М1:2000 ще додатково потрібні 1452 тис.грн. Робота в цьому напрямку триває.

Триває розробка двох детальних планів окремих територій по двох сільських радах.