В рамках святкування Дня Незалежності України на Вінниччині проходить

В рамках святкування Дня Незалежності України на Вінниччині проходить VII обласний фестиваль народної творчості «Скарби Поділля»
 
Цьогоріч традиційний фестиваль народної творчості «Скарби Поділля», тематична назва якого - «Мамина хустина – оберіг для сина», має яскраво виражений патріотичний напрямок.

Серед гостей фестивалю – очільники області: голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник та голова обласної Ради Сергій Свитко. У традиційних вишиванках, разом з учасниками Урочистої ходи Єдності під прапором України представники обласної влади долучились до феєричного дійства, що відбувалось на площі Василя Стуса.

Анатолій Олійник та Сергій Свитко перерізали червону стрічку, відкриваючи обласну Дошку пошани «Праця і звитяга вінничан». Очільники області ознайомилися з оновленою Дошкою пошани та привітали земляків, удостоєних такої високої відзнаки.

Тема національного відродження, велич духу, любов до рідної землі, преклоніння перед пам’яттю бійців, що відстояли свободу і продовжують боротьбу за Незалежність на Сході України – все це потужно звучало зі сцени у кожному слові фестивальної програми «З любов’ю до України» за участю найкращих фольклорних колективів та виконавців усіх районів нашого краю.

У традиційному «Містечку майстрів» була представлена творча майстерня подільських гончарів: Т.Шпак з с.Бубнівка Гайсинського району, С.Погонця с.Крищенці Тульчинського району, Л.Філінської та М.Діденко з м.Вінниці.

Окремо було представлено виставку дарів природи «Спасівська гостина». У рамках фестивалю кожен район готував свою «світлицю» із пишними короваями, буйними снопами збіжжя і традиційними предметами українського побуту.

Експозиції «Вінниччина – борці за свободу та незалежність України» представили усі райони області, а також Вінницький краєзнавчий та художній музеї. Світлини героїв Майдану та бійців – учасників АТО викликали сльози на очах відвідувачів та надихали маленьких учасників конкурсу дитячого патріотичного малюнка. У дитячому містечку можна було спостерігати, як діти пишуть листи підтримки бійцям АТО.

Тут же на площі і малюки, і дорослі мали змогу побачити зразки справжньої військової техніки, яка використовується бійцями на Сході, та навіть зробити пам’ятне фото на її тлі.
Таким був фестиваль «Скарби Поділля», який щоразу утверджує нас в думці, що ми талановиті, що ми – патріоти і що наші скарби житимуть у поколіннях.
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА