Вечір-реквієм з увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні
21.02.20

20 лютого українці вшановують учасників Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні. Саме цей день 6 років тому став переломним моментом революційних подій. 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у місті Київ розстрілювали протестувальників. Відтоді ця дата увійшла в історію України як символ патріотизму та героїзму.

Цей пам'ятний день своїм указом затвердив Президент України 11 лютого 2015 року. Відтоді щороку 20 лютого вшановують подвиг Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя на Майдані з листопада 2013 року по лютий 2014 року.

У шосту річницю подій зими 2014 року в актовій залі Чечельницької районної ради відбувся вечір-реквієм з увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Пам’ять про полеглих за Україну вшанували хвилиною мовчання.

У заходах взяли участь керівники району, представники громадських організацій, трудові колективи, жителі району. Вечір-реквієм організував сектор культури, молоді та спорту райдержадміністрації.

Подвиги Героїв Небесної Сотні – це та велична правда історії, яку не спотворити і не перекреслити жодним змінам у сучасному світі. Це взірець патріотизму для кожної людини і громадянина, наочне свідчення єдності всіх поколінь українського народу.

 

 

123