Ветеранській організації – 30 років
29.03.17

Голови первинних ветеранських організацій селища і сіл району зібралися сьогодні за «круглим столом», щоб підбити підсумки зробленого, намітити плани подальшої роботи та обмінятися досвідом.

На нараді були присутні: заступник голови райдержадміністрації Ольга БЕСЕДА, заступник голови районної ради Наталія КРУК, начальник управління соціального захисту населення РДА Станіслав МАРТИНЮК, заступник начальника Бершадського об’єднаного управління пенсійного фонду України Людмила ІВАНОВА.

Із вступним словом звернувся голова громадської організації «Чечельницька організація ветеранів України» Петро ГУК. Петро Іванович зазначив, що сьогодні громадській організації виповнилося 30 років. За ввесь період діяльності її членами зроблено багато по увічненню пам’яті загиблих у Другій Світовій війні та у національно-патріотичному вихованню молоді. Окремо керівник організації зупинився на допомозі учасникам бойових дій 1939-1945 років. Адже нині на території району проживає всього 13 ветеранів і вони на потребують додаткових коштів – їм потрібна наша увага.

Голова первинної організації с.Рогізка Дмитро БІЛОДОН підняв питання фінансування діяльності громадських організацій, голова селищної організації Віктор П’ЯНІЩУК запропонував налагодити тісну співпрацю з ветеранами АТО. По всіх питаннях учасниками засідання вироблено алгоритм подальших дій.

Багато питань виникло й до начальника управління праці та соціального захисту населення РДА С.М.Мартинюка, зокрема – соціальні виплати і субсидії. Станіслав Миколайович дав вичерпну відповідь на всі поставлені питання та навів конкретні приклади.

Із вітальним словом та подякою за роботу виступила заступник голови райдержадміністрації Ольга БЕСЕДА. – Ветеранська організація є і завжди була надійним партнером у роботі органів влади і місцевого самоврядування. На даний час у територіальних громадах району відбуваються сходи-збори громадян. Ми надіємося на вашу допомогу, мудру пораду сільським головам та тісну співпрацю з ними, - закликала Ольга Віталіївна.  Затим, О.В.Беседа поінформувала присутніх про хід реформування медичної галузі, введення госпітальних округів, реімбурсацію ліків.

За активну громадську діяльність з питань соціального захисту ветеранів, розвитку ветеранського руху, вагомий внесок у патріотичне виховання молоді та у зв’язку з 30-річчям утворення громадської організації «Чечельницька організація ветеранів України» трьох голів первинних організацій було нагороджено грамотами райдержадміністрації та районної ради: Білодона Д.І (с.Рогізка), Загороднього М.Т. (с.Стратіївка), П’яніщука В.П. (смт Чечельник) та вручено 11 грамот громадської організації з грошовою виплатою.

                   

123