В.Гройсман: Ідея побудови європейської демократичної України

 

В.Гройсман: Ідея побудови європейської демократичної України має об’єднати всі політичні сили як у Парламенті, так і за його межами

Ідея побудови європейської демократичної України має об’єднувати всі політичні сили і бути основою політичної взаємодії. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час ефіру телеканалу «Інтер» у неділю.
В.Гройсман наголосив, що парламентарії довели здатність об’єднатися, «коли йдеться про відсіч військовій агресії, зміцнення обороноздатності, боротьбу з корупцією або забезпечення європейської інтеграції».
Нині, зазначив він, парламентські партії мають «не просто об’єднатися, вони зобов’язані це зробити, оскільки політиків обирають у Парламент не для того, щоб вони отримали мандат і носили значок народного депутата, а для того, щоб вірою і правдою служили нашій державі і зміцнювали нашу державність». «Це тест на зрілість будь-якої політичної сили, яка сьогодні представлена у Парламенті, і тих політичних сил, які знаходяться поза його межами», - додав Голова Верховної Ради.
«Україна має бути тим, що всіх нас об’єднує. Наша ідея побудови європейської демократичної держави має об’єднувати всіх і бути основою нашої політичної взаємодії, - заявив В.Гройсман. - Все інше - політичні кольори, розбіжності та ідеологія, особисті стосунки між політичними лідерами, - мають відійти на тридцять третій план, тому що у нас є надзвичайно багато викликів: щодо реформування всередині країни, відсічі агресії, консолідації зусиль на міжнародній арені, об’єднання зусиль у боротьбі проти світового тероризму».
«У нас багато завдань, і дуже важливо замінити пустопорожні гасла на конкретні і зрозумілі справи. Тому закликаю абсолютно всіх учасників політичного процесу, а також керівників політичних фракцій українського Парламенту бути єдиними як ніколи. Це є надзвичайно важливим, і я переконаний, що саме цього від нас очікують громадяни України незалежно від того, за кого вони голосували на виборах», - підкреслив В.Гройсман.
Говорячи про трагічні події у Парижі, керівник Парламенту наголосив, що ці терористичні акти «споріднені» з тими, що відбулися у Волновасі та Маріуполі, з анексією Криму, збройним конфліктом на Сході України «агресією, намірами підірвати систему міжнародної безпеки». Прояви організованого тероризму, зазначив він, потребують системного аналізу і об’єднання зусиль для боротьби з ними.
«Наші міжнародні партнери, у тому числі, і в Європі, сьогодні як ніколи розуміють, що війну, яку розв’язує сьогодні Росія, у тому числі, і на території України, - це не тільки внутрішнє питання України. Сьогодні наші воїни на Східному кордні захищають європейські цінності і Європу від будь-яких спроб збройного вирішення Російською Федерацією своїх агресивних намірів», - заявив В.Гройсман.
Тому, наголосив Голова Верховної Ради, відповідальність політичних сил полягає у тому, щоб «як ніколи бути об’єднаними всередині країни». З іншого боку, зазначив він, необхідно зміцнювати «міжнародну коаліцію проти агресії, тероризму, проти порушення світового порядку, світової безпеки». «Це нові виклики і для світу, і для України, і від скоординованих дій всіх цивілізованих країн, від чіткої і злагодженої співпраці залежатиме, як швидко ми переможемо терористичні загрози у світі, як швидко територіальна цілісність і безпека буде відновлена в Україні», - підсумував він.