В.Гройсман: Кожен народний депутат несе персональну відповідальність

 

В.Гройсман: Кожен народний депутат несе персональну відповідальність за результати голосування за питання щодо лібералізації візового режиму

Відкриваючи пленарне засідання Парламенту у четвер, Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що народні депутати мають розглянути пакет законопроектів на виконання Плану щодо лібералізації візового режиму з країнами ЄС, питання щодо зменшення ренти на газ, а також щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Також на розгляд парламентаріїв сьогодні буде винесений проект Трудового кодексу і законопроект щодо проведення місцевих виборів у населених пунктах Донбасу, де вони не відбулися.
«Ці всі питання є надважливими, - заявив В.Гройсман. - Сьогодні це персональна відповідальність кожного народного депутата за його позицію у залі Верховної Ради, за його участь у засіданні і за голосування».
«Я закликаю нас всіх сьогодні об’єднатися навколо того, щоб кожен рядовий український громадянин мав можливість вільно пересуватися Європейським Союзом, і щоб врешті решт сьогодні Парламент зробив фундаментальний крок, щоб та залізна завіса, яка десятиріччями відділяє нас від єдиної європейської родини, рухнула, і люди змогли спокійно пересуватися країнами Європи без черг у посольствах і консульствах», - сказав В.Гройсман.
«Вважаю, що це питання є для нас надзвичайно важливим», - сказав В.Гройсман, закликавши депутатський корпус до «консолідації, нормальної, системної, якісної роботи і позитивного результату». «Маємо розглянути і прийняти всі необхідні рішення», - наголосив керівник Парламенту.