В.Гройсман: Ми в одному кроці від проведення масштабної

 

В.Гройсман: Ми в одному кроці від проведення масштабної децентралізації

Реформа з децентралізації є ключовою реформою, яка дозволить правильно побудувати систему управління державою і створить умови для розвитку громадянського суспільства.
На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман у вівторок під час зустрічі з Президентом Баварського Ландтагу Барбарою Штамм.
«Нам треба консолідувати український політикум для реалізації цієї реформи, - зазначив В.Гройсман. - Я вірю в її успіх і вважаю, що іншого шляху немає». «Ми в одному кроці від проведення масштабної децентралізації», - додав він.
Керівник Парламенту зазначив, що проект відповідних змін до Конституції передбачає «створення реального самоврядування, заснованого на принципах повсюдності і субсидіарності». За його словами, успішність цієї реформи є запорукою успішних секторальних реформ, зокрема, у сфері охорони здоров’я.
Своєю чергою, Президент Баварського Ландтагу висловила переконання в успішному втіленні реформи з децентралізації.
В.Гройсман також повідомив, що з метою системного реформування внутрішньопарламентських процедур, підвищення якості законодавчого забезпечення реформ та ефективності своєї роботи Верховна Рада України активно співпрацює з Місією Європейського Парламенту з оцінки потреб, направленою в Україну на виконання Меморандуму про взаєморозуміння між Верховною Радою України та Європейським Парламентом від 3 липня 2015 р.
Сторони обговорили питання щодо активізації міжпарламентської складової українсько-німецької співпраці, а також щодо поглиблення співробітництва на регіональному рівні.

Голова Верховної Ради також подякував Федеральному канцлеру і Уряду Німеччини за підтримку України в умовах російської агресії на сході нашої держави, а також підтримку внутрішніх реформ. Своєю чергою, пані Б.Штамм заявила, що цим візитом німецькі парламентарії прагнуть продемонструвати підтримку позиції України.