Відбулась колегія "Про стан архівної справи у Чечельницькому р-ні"
07.11.19

    Перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Савчук провів засідання колегії з керівниками структурних підрозділів  райдержадміністрації,  територіальних органів центральних міністерств та відомств, організацій і установ та відповідальними за діловодство і архівну справу у районі.

    Під час наради обговорено питання про хід виконання  рішення колегії Державного архіву  Вінницької області від  17 липня  2019 року «Про стан архівної справи у Чечельницькому районі». По даному питанню поінформувала завідувач архівного сектору райдержадміністрації Лідія Торунда.

         На виконання  рішення колегії Державного архіву  Вінницької області від  17 липня  2019 року «Про стан архівної справи у Чечельницькому районі» було розроблено план заходів, щодо усунення порушень та недоліків, виявлених під час комплексної перевірки архівного сектору.

Станом на 1 травня 2019 року в архівному секторі зберігається 120 фондів, які нараховують 18,5 тис. справ Національного фонду України, що розміщені в 2-х архівосховищах.

До першого  списку юридичних осіб, які передають документи на постійне зберігання до державного архіву внесено 32 установи та організації. 

До другого списку – 19 організацій, які не передають документи на постійне зберігання, але зобов’язані забезпечити їх зберігання безпосередньо на місцях.

До третього списку – 47 організацій, які мають впорядкувати свої документи і зберігати на місцях, щоб у разі ліквідації – передати їх архівній установі. 

         Згідно плану заходів, щодо усунень порушень до 25 січня 2020 року дано доручення прийняти на державне зберігання документи:

відділу культури і туризму РДА;

 управління праці та соціального захисту населення РДА;

 управління агромислового розвитку РДА;

відділу міжнародного співробітництва та регіонального розвитку РДА;

 служби у справах дітей РДА.

До 25 лютого 2020 року мають здати документи на зберігання:

Чечельницька ЦРЛ;

Чечельницька СЗШ №1;

Чечельницька районна філія Вінницького ОЦЗ.

Впродовж 2020  року селищна та сільські ради (крім Вербської), які ще не здійснили передачу документів по 2017 рік включно.

До травня місяця 2020 року завершити передачу справ, сформованих по 2018 рік включно:

фінансову управлінню РДА;

відділу освіти РДА;

управлінню Державної казначейської служби України у Чечельницькому районі.

      «Дотримання  вимог «Правил організації діловодства та архівного зберігання документів…» в частині граничних строків їх тимчасового зберігання в установах, в цілому, дозволяє нам  виконувати завдання і плани, які ставляться державним архівом Вінницької області», - зазначила на закінчення Лідія Торунда.

 

123