Нарада з керівниками установ та структурних підрозділів РДА
01.07.20

30 червня відбулась нарада під керівництвом першого заступника голови РДА Віталія Савчука та голови районної ради Сергія П’яніщука з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації та представниками територіальних органів. Нарада відбулась із дотриманням протиепідемічних вимог.

Розпочинаючи засідання, перший заступник голови райдержадміністрації поінформував про загальну тенденцію щодо розповсюдження коронавірусної інфекції в районі, в області, в Україні та за її межами.

 «На сьогодні жодного підтвердженого випадку захворювання серед жителів нашого району немає. Але карантинні заходи ніхто не відміняв, тому нараду розпочнемо саме із питань проведення профілактичних заходів із попередження коронавірусної хвороби», - підкреслив Віталій Савчук.

Ознайомивши учасників наради із загальною тенденцією щодо COVID – 19, Віталій Володимирович заслухав доповідь головного лікаря КНП «Чечельницький ЦПМСД» Віктора Коваля. За словами Віктора Аврамовича, на сьогодні для боротьби проти коронавірусу  з районного бюджету виділено 135 тис.грн на придбання засобів захисту, медичних препаратів, тест-систем, ін. За рахунок благодійної допомоги (2 320 грн) придбано захисні одноразові маски. Кошти із НСЗУ (26, 2 тис.грн) надійшли на доплату з нарахуванням до заробітної плати мобільній бригаді, що утворена для реагування на гостру респіраторну хворобу COVID – 19.

Анатолій Бурбело,  заступник начальника відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Бершадського міжрайонного  управління Держпродслужби у Вінницькій області,  доповів, що протягом червня фахівцями управління, комісійно з представниками Національної поліції та органів місцевого самоврядування, здійснено 592 моніторингових обстежень ринків, продовольчих магазинів, магазинів побутової хімії, аптек, ветеринарних аптек, АЗС, банкоматів, перукарень та салонів краси, автовокзалів тощо. Складено 5 протоколів про адміністративні правопорушення.

У ході наради окрема увага була приділена організації зовнішнього незалежного оцінювання. «Більше 60-ти учнів нашого району цього річ складають ЗНО. Уже пройшли оцінювання з математики, а сьогодні – з української мови та літератури. Оцінювання проходить із дотриманням протиепідемічних вимог», - зазначила начальник відділу освіти РДА Галина Деменчук.

Підбиваючи підсумки засідання, перший заступник голови РДА Віталій Савчук дав низку доручень керівникам структурних підрозділів за напрямками роботи.

123