Відбулась нарада з питань готовності установ до роботи в осінньо-зимовий

ВІДБУЛАСЬ НАРАДА З ПИТАНЬ ГОТОВНОСТІ УСТАНОВ ДО РОБОТИ В ОСІННЬО-ЗИМОВИЙ ПЕРІОД

 

Питання готовності установ, організацій до роботи в осінньо-зимовий  період розглядалося на черговій нараді при голові РДА, голові районного оперативного штабу з підготовки підприємств житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та об'єктів соціальної сфери району Сергієві Пустовому, котра відбулася 18 вересня.

Про стан справ підготовки освітніх закладів району до опалювального сезону доповідала Галина Деменчук, яка зазначила, що в школах району функціонує 11 котелень. На твердому паливі використовується 12 котлів низького тиску, 6 котлів КВ-100, які дають економію по 120 т вугілля за опалювальний сезон; 1 електрокотел та 1 теплогенератор на соломі. Загалом придбано 100% дров - це 700 куб. м; 51% вугілля (потреба 920т.), котре постійно завозиться, 100% заготовлено соломи. Відповідна робота проводиться в 6 котельнях із 13 у дошкільних навчальних закладах. Потрібно пришвидшити роботу в завезенні вугілля та доставці дров, яких, у відповідності, заготовлено тільки 1% та 25%. По школах проведено огляд теплотрас, підготовку котельного обладнання, проводиться постійна робота по впровадженню енергозберігаючих заходів. Так, в Жабокрицькій школі встановлено 3 пластикових вікна та двері, у Стратіївському НВК планується встановити 40 таких вікон та троє пластикових дверей, в Демівській школі заплановано заміну 8 вікон в спортивній залі. В ході підготовки до нового навчального року в навчальних закладах здійснено поточні ремонти приміщень, на що використано 10,5 тис. грн. бюджетних та 285 тис. грн. позабюджетних коштів. Гарячим харчуванням охоплено 956 учнів дев'яти шкіл, що становить 53% від загальної кількості. Це учні 1-4 кл., діти, що належать до пільгових категорій та із малозабезпечених сімей. Середня вартість харчування на 1 учня - 6 грн. За програмою "Шкільний автобус" організовано підвіз 163 учнів, це - 100%.

Про підготовку до роботи в осінньо-зимовий період доповідали начальник відділу культури Аліна Шумило, заступник головного лікаря сімейної медицини Іван Янчук, головний лікар КУ "Чечельницька ЛПЛ" Сергій Могила. Приміром, в лікарні планового лікування здійснено поточні ремонти в терапевтичному відділенні та відділенні невідкладних станів та відновного лікування, розпочато поточний ремонт в дитячому відділенні. Проведено заміну, на металопластикові, трьох дверей та 8-ми віконних блоків. У закладі забезпечено профілактичні ремонтні заходи централізованої котельні, замінено опалювальний котел, за спонсорські кошти придбано та встановлено 2 насоси для прокачування води в опалювальній системі. В лікарні регулярно перевіряється готовність джерел автономного живлення на випадок відключення електроенергії. На 18 вересня на заклад заготовлено 76,8 тонн вугілля. З кінця вересня планується довести ще 273,4 т. За бюджетні кошти проведено заміну ділянки водогону довжиною 14 погонних метрів вартістю 29 тис. 700 грн. Для організації харчування хворих заготовлено 2,2 т. картоплі, 0,25 т. буряка, 0,12 т. моркви, 0,135 т. капусти, 0,06 т. цибулі, 0,03 т. огірків, 0,035 т. помідор.

На контролі начальника управління праці і соціального захисту населення РДА Станіслава Мартинюка проведення робіт по підготовці до опалення в осінньо-зимовий період у лікарні "Милосердя" та будинків одиноких непрацездатних громадян. Так, територіальним центром відшкодовуються кошти за паливо КУ "Чечельницька лікарня планового лікування", витраченого нею для опалювання приміщення "Милосердя". За допомогою соціальних працівників по громадах проходять поточні ремонти будівель одиноких непрацездатних громадян, майже всі вони забезпеченні паливом на зиму. Загалом соціальними робітниками та підсобним робітником відділення соціальної допомоги порізано 380 та перерубано 265 складометрів дров.

Постійно проводить роботу по підготовці об'єктів житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період КП "Чечельник-комунсервіс". Протягом літа працівниками підприємства було проведено заміну та ремонт 12 розподільчих вентилів, очищено від мулу 8 водопровідних та промито 10 каналізаційних колодязів, усунено 20 проривів водопровідної мережі, замінено насосні агрегати на 4 свердловинах, відремонтовано 6 вентилів біля напірних башт, встановлено 4 лічильники на свердловинах, заготовлено 60 тонн протиожеледного матеріалу, відремонтовано 2 одиниці снігозбиральної техніки. Звернув увагу керівник КП "Чечельник-комунсерві" Олександр Хмельовський на незадовільний стан житлового фонду будинків: 17, 39, 41, по вулиці Жовтнева у смт. Чечельник; буд. 37, 41 по вул. Карла Маркса; по вул. Котовського буд. 5 та буд. 10 по вул. Калініна.

Не менш важливим питання, що розглядалося на нараді, постало питання забезпечення населення скрапленим газом. За словами Сергія Марчука, майстра Чечельницької дільниці ПАТ "Житомиргаз" ДП "Пропан", Чечельницька дільниця є структурним підрозділом ПАТ "Вінницягаз". В нашому районі зареєстровано 8035 газобалонних установок. За 5 останніх місяців реалізовано 85953 кг., або 4093 балони скрапленого газу, а це - всього 10,7 кг на 1 газобалонну установку, що, практично, - нічого.

В зв'язку з відсутністю аукціонів із закупівлі скрапленого газу працівники підприємства попереджені про можливе скорочення чисельності і штату працівників.

Як-таких важелів впливу на ПАТ "Житомиргаз" при всіх зусиллях не знайдено, а тому при проясненні ситуації  з забезпечення населення скрапленим газом - обов'язково надамо вичерпну інформацію.