Відбулася зустріч з учасниками АТО
19.05.16

Додому, на Чечельниччину, продовжують повертатись наші захисники - демобілізовані військовослужбовці та учасники АТО. Для тих, хто не може самостійно знайти роботу, Чечельницький районний  центр зайнятості радо відкриває двері та надає свої послуги з працевлаштування, навчання та тимчасової зайнятості безробітних. В приміщенні Чечельницького районного центру зайнятості днями було  проведено профінформаційний семінар для 14 військовослужбовців та учасників АТО, які зараз перебувають на обліку в центрі зайнятості. На захід також завітали представники Управління праці та соціального захисту населення Чечельницької райдержадміністрації та відділу держгеокадастру у Чечельницькому районі Вінницької області.
        Директор Чечельницького районного центру зайнятості Олена Миколаївна Котенко  повідомила, що метою цього заходу є координація дій державних установ, громадських організацій, волонтерів для всебічної допомоги демобілізованим воїнам у вирішенні їхніх проблем.
  Учасники заходу отримали вичерпну інформацію про права та обов'язки безробітних, порядок виплати допомоги по безробіттю, послуги, які надаються службою зайнятості, стан ринку праці регіону, основні положення Закону України «Про зайнятість населення». Особлива увага була приділена порядку співпраці між клієнтом та особистим консультантом, виконанню письмових рекомендацій щодо сприяння працевлаштуванню, можливостям професійного навчання та тимчасової зайнятості.
     Начальник Управління праці та соціального захисту населення Станіслав Миколайович Мартинюк  розповів про пільги, які гарантує держава. Також звернув особливу увагу на можливість учасників АТО пройти психологічну реабілітацію ,професійну підготовку та курси цільового призначення за рахунок коштів бюджетної програми «Заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням».
     Багато запитань від присутніх прозвучало на рахунок реалізації права на земельну ділянку в тому числі виділення земельних ділянок під ведення особистого селянського господарства   та будівництво. Головний спеціаліст геодезичного нагляду  відділу держгеокадастру у Чечельницькому районі Вінницької області Танасійчук Лілія Миколаївнанадала докладні роз’яснення та поради як діяти в кожній із ситуацій. 
                І надалі планується проведення подібних  семінарів, адже видно реальну значимість для хлопців, які не завжди можуть розібратися у законодавчих актах або звернутися у відповідну службу.
 
123