Відбулись урочистості з нагоди 19-ї річниці Конституції України

26 червня 2015 року в залі засідань адмінбудинку відбулись урочистості з нагоди 19-ї річниці прийняття Конституції України за участю керівництва району, представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськості, місцевих ЗМІ.
Розпочався захід звучанням Державного Гімну України, потім слово для привітання було надано голові районної державної адміністрації Пустовому С.М., який поінформував щодо історії прийняття теперішнього Основного Закону держави, його основних складових, ролі у функціонуванні та розвитку суспільства. У своєму виступі голова райдержадміністрації зазначив : «Прийняття демократичної за своїм характером Конституції зміцнило міжнародний авторитет молодої держави. Однак, вже сьогодні час виставляє нові вимоги, багато положень Конституції або застаріли, або показали свою неефективність в світі, який швидко змінюється. Тому, вже нинішній Президент Петро Олексійович Порошенко очікує, що Верховна Рада до кінця поточної сесії, а це за кілька днів, внесе зміни до Конституції в частині скасування недоторканності депутатів та суддів». Було акцентовано увагу на важливих політичних завданнях, які ставить перед Верховною Радою Президент України П. Порошенко в частині змін до Конституції. «Питання децентралізації, проведення місцевих виборів по нових правилах торкаються всіх нас і життя району напряму. По децентралізації вже є напрацювання, є багато  різних пропозицій, багато різних думок, зараз вони узагальнюються і уточнюються. Все це буде завершуватись після прийняття змін до Конституції, проходження затвердження цих змін в різних інстанціях, винесення їх на всенародне обговорення. Зміни,які передбачено внести в Основний Закон будуть торкатись життя кожного населеного пункту, кожного трудового колективу,кожного громадянина», - зауважив Сергій Михайлович.
З нагоди свята для всіх присутніх була представлена цікава тематична виставка, підготовлена працівниками центральної районної бібліотеки, а також незабутня концертна програма за участю обдарованої молоді, ансамблів районного будинку культури.